ΑΘΗΝΑ
01:26
|
23.09.2024
Εκκενώθηκε το πλήρωμα, ενώ το πλοίο έχει υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια πυρκαγιά που ξέσπασε στο κατάστρωμα, καθώς και η επακόλουθη έκρηξη πυρομαχικών προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο πυραυλικό καταδρομικό «Moskva» του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Το πλήρωμα του πολεμικού πλοίου εκκενώθηκε, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Μια πυρκαγιά στο καταδρομικό πυραύλων Mosvka προκάλεσε έκρηξη πυρομαχικών μεγάλου εύρους. Το πλοίο υπέστη σοβαρές ζημιές. Το πλήρωμα εκκενώθηκε», ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τις αιτίες του περιστατικού.

Το «Moskva», η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, είναι το επικεφαλής σκάφος του «Project 1164 Atlant». Τέθηκε σε λειτουργία με το όνομα «Slava» το 1983 και έλαβε το σημερινό του όνομα το 1996. Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με 16 εκτοξευτήρες πυραύλων P-1000 Vulkan.

Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν νωρίτερα ότι το ρωσικό καταδρομικό χτυπήθηκε από πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας Neptune. Η πληροφορία αυτή είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί με ανεξάρτητο τρόπο.

«Πύραυλοι Neptune που προστατεύουν τη Μαύρη Θάλασσα προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε αυτό το ρωσικό πλοίο», είπε ο ουκρανός κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού (νότια), ο Μαξίμ Μαρτσένκο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, Tass.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Σύλληψη 10χρονου αγοριού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της Παλαιστίνης

«Λυδία Λίθος» στην ενότητα της Αριστεράς η πρόταση καθαίρεσης του Μακρόν

Μεξικό: Δεκάδες νεκροί καθώς φατρίες μάχονται για τον έλεγχο του καρτέλ της Σιναλόα

Ο Λίβανος ανακοίνωσε τρεις νεκρούς από ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα της χώρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα