ΑΘΗΝΑ
11:16
|
05.10.2024
«Στόχος μας δεν είναι να τα επιστρέψουμε» στους ιδιοκτήτες τους στο τέλος του πολέμου, αλλά «να τα αξιοποιήσουμε» είπε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με απαλλοτρίωση της περιουσίας Ρώσων ολιγαρχών που εμπίπτουν στις δυτικές κυρώσεις προειδοποίησε σήμερα ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν λέγοντας πως «ο στόχος μας δεν είναι να τα επιστρέψουμε» στους ιδιοκτήτες τους στο τέλος του πολέμου, αλλά «να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο».

Εικόνα

Mιλώντας στην Οικονομική Λέσχη της Ουάσιγκτον (The Economic Club of Washington) ανέφερε ότι «υπάρχουν τρόποι που ήδη έχουμε, και άλλοι που ίσως θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε, και τους εξετάζουμε». Με τον τρόπο αυτό αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς στις κινήσεις βουλευτών που έχουν ήδη ζητήσει την πώληση ή τη ρευστοποίηση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που επηρεάζονται από τις κυρώσεις, για να χρηματοδοτήσουν την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο.

Σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις των ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών σε βάρος της Ρωσίας εκτίμησε πως είναι «μεγάλης κλίμακας», τονίζοντας ωστόσο πως τώρα οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην εφαρμογή τους και ιδιαίτερα στην καταπολέμηση κάθε προσπάθειας «διαφυγής».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Καταγγελία Μητροπολίτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας για απαγωγή του γιου του

Οι πύραυλοι του Ιράν δεν συνέτριψαν μόνο αεροδρόμια και στρατιωτικές βάσεις

Η Ρωσία προσκαλεί τον Γ.Γ. ΟΗΕ να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν

Πετρέλαιο: Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδος των τιμών για τα τελευταία δυο χρόνια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα