ΑΘΗΝΑ
01:06
|
03.05.2024
Αμφότεροι συμφώνησαν «να καταβάλλουν περισσότερες προσπάθειες για ενίσχυση της διμερούς εταιρικής, στρατηγικής σχέσης».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αγνοώντας τις πιέσεις των ΗΠΑ για περιορισμό των σχέσεων των εταίρων της με γεωπολιτικούς αντιπάλους της όπως η Ρωσία και η Κίνα, ο Σαουδάραβας πρίγκηπας διάδοχος του θρόνου και υπουργός Άμυνας μεταξύ πολλών άλλων ιδιοτήτων είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν «το περαιτέρω έργο της Σαουδαραβο-κινεζικής Κοινής Επιτροπής» ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση, όπου τονίζεται πως αμφότεροι συμφώνησαν «να καταβάλλουν περισσότερες προσπάθειες για ενίσχυση της διμερούς εταιρικής, στρατηγικής σχέσης».

Δεν παρέλειψαν να συζητήσουν έστω και ακροθιγώς «τη διεθνή κατάσταση και ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος» με τον Κινέζο πρόεδρο να εξαίρει τον «σημαντικό ρόλο του σαουδαραβικού βασιλείου στην περιοχή» και τις προσπάθειες που καταβάλλει τελευταία «για να φέρει ειρήνη και σταθερότητα στην Υεμένη».

Η επικοινωνία των Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και του Κινέζου προέδρου Σι γίνεται λίγες βδομάδες αφότου οι δύο χώρες αποφάσισαν να εντείνουν την συνεργασία τους στον τομέα της Ενέργειας με την σαουδαραβική πετρελαϊκή εταιρία Aramco να συμφωνεί στην ανέγερση διυλιστηρίου και πετροχημικής βιομηχανίας στην Κίνα. Είχε μάλιστα τότε ανακοινωθεί πως οι δύο χώρες εξέταζαν το ενδεχόμενο συναλλαγών στον τομέα της Ενέργειας με τα εθνικά τους νομίσματα παρακάμπτοντας το δολάριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα