ΑΘΗΝΑ
20:07
|
01.05.2024
Η γιορτή των κόμικς επιστρέφει για 16η χρονιά στην Πλατεία Κλαυθμώνος και την Ελληνοαμερικανική Ένωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το 16ο Comicdom CON Athens, η μακροβιότερη γιορτή του χώρου των κόμικς που με  ανυπομονησία περίμεναν οι λάτρεις κάθε ηλικίας, ξεκινάει σήμερα στην Αθήνα με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Ο χώρος των εκδοτών, καταστημάτων κόμικς και καλλιτεχνών θα βρίσκεται στην πλατεία Κλαυθμώνος φιλοξενώντας 22 εκδότες, 36 κομίστες και πολλούς νέους καλλιτέχνες με τις αυτοεκδόσεις τους, ενώ workshops και panels με τη συμμετοχή καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως ο Δημοσθένης Παπαμάρκος, ο Θανάσης Πέτρου, ο Θανάσης Καραμπάλιος κ.ά., θα λάβουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Τιμώμενο πρόσωπο είναι ο κομίστας και σκιτσογράφος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, ο οποίος φιλοτέχνησε και το εικαστικό της φετινής διοργάνωσης και θα παρουσιάσει στα πλαίσια του τριημέρου μια μικρή αλλά αντιπροσωπευτική έκθεση με μερικές από τις καλύτερες δουλειές του.

Οι εκδηλώσεις του τριημέρου πολλές και ενδιαφέρουσες. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουμε την έκθεση με τίτλο «Οι ιστορίες μας μας έφεραν εδώ», μια αφήγηση με πρωτότυπο τρόπο του ταξιδιού μεταναστών και προσφύγων από χώρες όπως  το Τσαντ, η Γουατεμάλα, η Τζαμάικα, το Καζακστάν, η Λιθουανία, το Μεξικό, η Μιανμάρ (Ροχίγκια), ο Πακιστάν, οι Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και η Υεμένη που σήμερα ζουν στις ΗΠΑ, και το πάνελ με θέμα «What Is It Good For? – Πόλεμος και Comics» (Παρασκευή, 14:30 – 16:00, Ελληνοαμερικανική Ένωση) στο οποίο θα συμμετέχουν ο κομίστας Θανάσης Πέτρου, ο εκδότης Πάνος Κρητικός και ο συντάκτης του comicdom.gr Αριστειδης Κώτσης.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ακόμα την έκθεση «The Window Comics Project» με θέμα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, την παρουσίαση «Ο Θρύλος Της WonderWoman» αφιερωμένη στα 80 χρόνια της εμβληματικής αμαζόνας των κόμικς που αποτελείται από μία έκθεση και μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου, με τη συμμετοχή τουcurator του Cartoon Art Museum του Σαν Φρανσίσκο, Andrew Farago.

Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα του τριημέρου

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο ηθοποιός Μπράιαν ΜακΚάρντι

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

SAVE ART: Κραυγή απόγνωσης από μαθητές & μαθήτριες του Μουσικού και Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Τον Οκτώβριο του 2024 θα δικαστεί ο Ντεπαρτιέ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα