ΑΘΗΝΑ
01:32
|
23.09.2024
Νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό των καναλιών RTL και ORANGE. Καταλήψεις από φοιτητές στη Σορβόννη κατά του ψευτοδιλήμματος Μακρόν-Λεπέν στις εκλογές της 24ης Απριλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 54% των ψήφων απέναντι στην προεδρική υποψήφια του «Εθνικού Συναγερμού» Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του BVA για τα κανάλια RTL και ORANGE που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Απριλίου.

Η αποχή στην ψηφοφορία της 24ης Απριλίου αναμένεται να φθάσει το 27%.

Καταλήψεις και καθιστικές διαμαρτυρίες Γάλλων φοιτητών

Εκατοντάδες Γάλλοι φοιτητές προχώρησαν σε καταλήψεις σχολών στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι κι αλλού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «ψευτοδίλημμα» Μακρόν-Λεπέν στον δεύτερο και καθοριστικό γύρο των προεδρικών εκλογών της 24ης Απριλίου.


Η φοιτητική νεολαία της Γαλλίας επικρίνει τους φιναλίστ του πρώτου γύρου των εκλογών υποστηρίζοντας ότι κανείς εκ των δύο δεν θα ασχοληθεί με τα καίρια προβλήματα της γαλλικής κοινωνίας ή με το περιβάλλον. Οι φοιτητές πέταξαν φυλλάδια από τα παράθυρα των σχολών της Σορβόννης φωνάζοντας το σύνθημα: «Είμαστε όλοι αντιφασίστες».

Η γαλλική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων όταν ομάδα των φοιτητών επιχείρησε να εμποδίσει την είσοδο άλλων φοιτητών στο χώρο του πανεπιστημιακού ιδρύματος. «Η Σορβόννη υπό κατάληψη κατά των Μακρόν, Λεπέν και του κόσμου τους», ανέγραφε ένα από τα πανό των διαδηλωτών.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Σύλληψη 10χρονου αγοριού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της Παλαιστίνης

«Λυδία Λίθος» στην ενότητα της Αριστεράς η πρόταση καθαίρεσης του Μακρόν

Κικίλιας: 14.300 στρέμματα δάσους κάηκαν φέτος

Μεξικό: Δεκάδες νεκροί καθώς φατρίες μάχονται για τον έλεγχο του καρτέλ της Σιναλόα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα