ΑΘΗΝΑ
22:35
|
30.04.2024
Οι ιρανικές εταιρείες παράγουν κυρίως δερμάτινα ρούχα, παπούτσια και τσάντες και σχεδιάζουν να εισέλθουν στη ρωσική αγορά εντός της ερχόμενης τριετίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δυτικές μάρκες ρούχων που εγκατέλειψαν τη ρωσική αγορά λόγω των κυρώσεων και του πολέμου στην Ουκρανία θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από ιρανικές μάρκες, σύμφωνα με πρόταση του Ρωσικού Συμβουλίου Εμπορικών Κέντρων (RCSC).

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο επικεφαλής του RCSC Όλεγκ Βοιτσεκόφσκι συναντήθηκε με εκπροσώπους των ιρανικών επιχειρηματικών ενώσεων στην ιρανική πρεσβεία στη Μόσχα, όπου συμφωνήθηκε ότι ενδέχεται να υπάρξει αντικατάσταση δυτικών επωνυμιών ρούχων με αυτές των ιρανικών, μέσα σε τρία χρόνια, καθώς υπάρχει μια σειρά από οργανωτικά ζητήματα που πρέπει πρώτα να επιλυθούν.

«Η Ρωσία ενδιαφέρεται να ανοίξει καταστήματα με προϊόντα από Ιρανούς κατασκευαστές, αλλά πολλά ζητήματα πρέπει να επιλυθούν κατά τη διαδικασία εισαγωγής τους στο ρωσικό λιανικό εμπόριο, επομένως είναι απίθανο να συμβεί φέτος», δήλωσε ο Βοιτσεκόφσκι.

Ως σημείο εκκίνησης της συνεργασίας με τους Ιρανούς παραγωγούς, τουλάχιστον 30 καταστήματα σχεδιάζεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στη Ρωσία  Οι ιρανικές μάρκες θα συμπεριληφθούν επίσης στη συλλογή των υπαρχουσών αλυσίδων ρούχων και υποδημάτων, είπε.

«Οι Ιρανοί κατασκευαστές θέλουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα μας, αλλά χωρίς πρόσθετες επενδύσεις, για παράδειγμα, μέσω ενός τοπικού αντιπροσώπου που θα αγοράζει αγαθά. Δεν υπάρχουν γνωστές μάρκες στο Ιράν που να είναι αναγνωρισμένες στη Ρωσία, επομένως χρήματα και ο χρόνος θα πρέπει να επενδυθούν στη δημιουργία επωνυμίας και στην υποστήριξη μάρκετινγκ για τα προϊόντα», δήλωσε ο επικεφαλής της RCSC.

Τα ρωσικά πολυκαταστήματα, από την πλευρά τους, είναι έτοιμα να παρουσιάσουν μια σειρά από ιρανικά προϊόντα. Ταυτόχρονα, έθεσαν όρο ότι οι ίδιοι οι κατασκευαστές θα πρέπει να επενδύσουν στη δημιουργία τοπικών καταστημάτων με δικά τους γραφεία διαχείρισης και διαφήμιση.

Κατά τη συνάντηση, εκπρόσωποι της ρωσικής πλευράς ήρθαν σε επαφή με τη γκάμα προϊόντων πολλών εργοστασίων στο Ιράν – κυρίως κατασκευαστών δερμάτινων ρούχων, παπουτσιών και τσαντών.

Το 2021, αναφέρθηκε ότι η Iran Khodro αποφάσισε να επιστρέψει στη ρωσική αγορά αυτοκινήτου με τρία σεντάν – Runna+, Dena+AT και Tara. Το κόστος του Tara στη Ρωσία είναι συγκρίσιμο με το δεύτερο πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στη ρωσική αγορά, το LADA Vesta.

Πηγή: iranpress.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Αυξήθηκε και άλλο το 2023 η κερδοφορία της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα

Δεκαπλάσια κέρδη για την Samsung έφερε η άνοδος στις τιμές των τσιπ μνήμης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα