ΑΘΗΝΑ
18:46
|
24.05.2024
Το θέμα ανέδειξε ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας και γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Τ.Χατζηβασιλείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εύλογο σάλο προκαλεί η δημοσιοποίηση φωτογραφίας του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν με φόντο μία τουρκική σημαία σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό αιιγίδα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ έσπευσε να δώσει εξηγήσεις αποδίδοντας το όλο θέμα σε παρέμβαση «αγνώστου» εν αγνοία του λέγοντας πως η τουρκική σημαία τοποθετήθηκε «ξαφνικά» κατά τη λήξη της προσευχής.

Ο 62χρονος που είναι ψυχίατρος στο επάγγελμα και εκλέχθηκε βουλευτής Ξάνθης με το Κίνημα Αλλαγής, αποδίδει το συμβάν σε προβοκατόρικες ενέργειες, επισημαίνοντας πως ο ίδιος μόλις το αντιλήφθηκε αποχώρησε αμέσως από το χώρο της εκδήλωσης.

Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή Μπουρχάν Μπαράν έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της θρησκευτικής μουσουλμανικής εορτής του Ραμαζανιού παραβρέθηκα χθες έπειτα από πρόσκληση στο Ιφτάρ, στο δείπνο που παραδοσιακά παρατίθεται.

Η πρόσκληση ήταν από τον Δήμο Γιλντιρίμ Προύσας και κατά τη διάρκεια του δείπνου όπως αποτυπώνεται και από την φωτογραφία, την οποία παραθέτω, δεν υπάρχει καμία σημαία της γείτονος χώρας.

Αυτό συνέβη ξαφνικά, όπως με ενημέρωσαν εκ των υστέρων οι συνεργάτες του πολιτικού μου γραφείου στην Ξάνθη που ήταν παρόντες, κατά τη λήξη της προσευχής χωρίς καμία ενημέρωσή μου για μια τέτοιου είδους ενέργεια. Μετά το συμβάν μάλιστα αποχώρησα.

Η πορεία μου ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου έως τώρα έχει αποδείξει ότι καταβάλω τα μέγιστα στο να είμαι αρωγός της αρμονίας και της ειρηνικής συνύπαρξής μας στην Ξάνθη.

Δεν θα επιτρέψω προβοκατόρικες ενέργειες που ως στόχο έχουν μόνο να πλήξουν το κύρος και την πολιτική μου σταδιοδρομία υπό το πρίσμα του δόλου και της ρατσιστικής προκατάληψης εναντίον εμού και του κόμματος το οποίο εκπροσωπώ».

Το θέμα αξιοποίησε και ανέδειξε ο πολιτικός του αντίπαλος, βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας και γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Τάσος Χατζηβασιλείου ζητώντας εξηγήσεις από τον συνάδελφό του για την παρουσία του στην εκδήλωση και τις εικόνες που ποζάρει με φόντο την τουρκική σημαία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπέλα Χαντίντ: Με φόρεμα καφίγια στις Κάννες

Εργατικό ατύχημα στη Λάρισα: 30χρονoς έπεσε σε φρεάτιο τριών μέτρων

Δίκη Κιβωτός του Κόσμου: «Έδερναν τα παιδιά και τα έκλειναν σε σιδερένιο κλουβί»

Συλλήψεις σπείρας παραγωγής και εμπορίας αναβολικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα