ΑΘΗΝΑ
22:27
|
26.04.2024
Επισημαίνει πως μετά από αυτή την υπόθεση «η δημοκρατία στη χώρας μας δέχθηκε ένα σημαντικό πλήγμα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως «σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων» αντιμετωπίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ ζήτησε την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το απόγευμα το Γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει πως μετά από αυτή την υπόθεση «η δημοκρατία στη χώρας μας δέχθηκε ένα σημαντικό πλήγμα».  Εκτιμά πως πρόκειται για μία «πρωτοφανή υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων» καθώς στο όνομα της «εθνικής ασφάλειας» η ΕΥΠ παρακολουθούσε την έρευνα ενός δημοσιογράφου για τις δραστηριότητες συστημικών τραπεζών.

Και καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι διπλή. Πρώτον γιατί έχει μετατρέψει συνειδητά την ΕΥΠ σε οργανισμό εξυπηρέτησης κάθε λογής συμφερόντων. Δεύτερον γιατι για μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενσυνείδητα, παραπλανούσε την κοινή γνώμη κάνοντας λόγο για «ιδιωτική παρακολούθηση».

Αυτό είναι το περίφημο «επιτελικό» κράτος: παρακρατικές πρακτικές, παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και ασύστολα ψέματα δίχως ίχνος ντροπής. Ως εδώ! Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαιτεί άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και αναμένει τις παραιτήσεις όσων εμπλέκονται στη δυσώδη αυτή ιστορία».

Οι αποκαλύψεις της ομάδας Reporters United

Ρεπορτάζ της δημοσιογραφικής ομάδας Reporters United δημοσίευσε σήμερα εκτενή έρευνα για την υπόθεση παρακολούθησης του Κουκάκη με τον τίτλο: «Εχθρός του Κράτους: Αποδεικνύουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη».

Υποστηρίζει ότι ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης αποτελεί θύμα παρακολούθησης από την ΕΥΠ, η οποία τελεί υπό την άμεση εποπτεία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Τόσο η ΕΣΗΕΑ όσο και οι διεθνείς ενώσεις Τύπου εξέδωσαν καταδικαστικές ανακοινώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα