ΑΘΗΝΑ
13:24
|
28.09.2024
Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης καταδίκασε τις ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία και έκανε έκκληση στο Κρεμλίνο «να σταματήσει τον πόλεμο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι «Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι διεθνείς εταίροι μας στέκονται ενωμένοι καταδικάζοντας τις αξιοκατάκριτες ενέργειες της ρωσικής κυβέρνησης στην Ουκρανία και καλώντας το Κρεμλίνο να σταματήσει τον πόλεμο», αναφορικά με την απόφαση της Ρωσίας να απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός της για τον Βρετανό πρωθυπουργό και άλλους πολιτικούς. «Παραμένουμε ανένδοτοι στην υποστήριξή μας για την Ουκρανία», πρόσθεσε.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, δήλωσε ότι «ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου και δεν θα φοβηθώ να καταδικάσω τον ίδιο και το καθεστώς του. Η Σκωτία είναι αποφασισμένη να αναλάβει την ισχυρότερη δυνατή δράση για να απομονώσει και να τιμωρήσει το καθεστώς Πούτιν και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξει τον λαό της Ουκρανίας. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όσοι είναι στο πλευρό της ελευθερίας και της δημοκρατίας θα συνεργαστούν για να διασφαλίσουν ότι το καθεστώς του Πούτιν και το δίκτυο των ολιγαρχών του θα είναι όσο το δυνατόν περισσότερο απομονωμένοι», προσθέτοντας ότι «Η διεθνής καταδίκη -όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις- κατά της Ρωσίας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο έντονη. Αποτελεί ευθύνη κάθε ηγέτη να επιλέξει μια πλευρά σε αυτή την απρόκλητη επιθετικότητα. Είμαι ξεκάθαρη ότι είμαι στο πλευρό της Ουκρανίας και κατά του Πούτιν. Και η Σκωτία είναι ξεκάθαρη – είμαστε όλοι στο πλευρό της Ουκρανίας».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών νωρίτερα ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την είσοδο στη χώρα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, της υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρας, του υπουργού Άμυνας Μπεν Γουάλας και άλλων δέκα μελών της βρετανικής κυβέρνησης και πολιτικών, «υπό το φως των χωρίς προηγούμενο εχθρικών ενεργειών της βρετανικής κυβέρνησης, ιδιαίτερα της επιβολής κυρώσεων εναντίον υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων».

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Η Ρωσία μεταφέρει project του CERN σε άλλες χώρες

Το Ισραήλ δηλώνει πως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ είναι νεκρός-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα