ΑΘΗΝΑ
02:21
|
20.04.2024
Ο στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ Αλ Μπουρχάν δήλωσε ότι ο στρατός ξεκίνησε διαδικασίες για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ξεκινήσαμε διαδικασίες για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων εντός δύο ή τριών ημερών», δήλωσε ο στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ Αλ Μπουρχάν.

Είπε ότι η κίνηση στοχεύει να “δημιουργήσει την ατμόσφαιρα για διάλογο και να συμβάλει με άλλους στην επίτευξη συμφιλίωσης”.

Σύμφωνα με τη δήλωση, ο αλ-Μπουρχάν, ο επικεφαλής του κυβερνώντος Συμβουλίου, συναντήθηκε με τον γενικό εισαγγελέα και τον ανώτατο δικαστή της χώρας για να «μελετήσουν τη νομική κατάσταση των κρατουμένων και να επισπεύσουν τις διαδικασίες» για την απελευθέρωσή τους.

Επίσης, «διεύθυνε τις αρμόδιες υπηρεσίες να επανεξετάσουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να διατηρήσουν ορισμένα στοιχεία που στοχεύουν την εθνική ασφάλεια και την οικονομία», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο αρχηγός του στρατού είπε ότι ο στρατός είναι έτοιμος «να παραιτηθεί και να παραδώσει την εξουσία σε πολίτες σε περίπτωση συμφωνίας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων».

Το Σουδάν βρίσκεται σε αναταραχή από τις 25 Οκτωβρίου 2021, όταν ο στρατός απέλυσε τη μεταβατική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αμπντάλα Χάμντοκ και κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε μια κίνηση που αποδοκίμασαν οι πολιτικές ομάδες ως «στρατιωτικό πραξικόπημα». Από τότε, η χώρα έχει σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις που απαιτούν πλήρη πολιτική διακυβέρνηση.

Την Πέμπτη, ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης Δυνάμεις Ελευθερίας και Αλλαγής δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία πολιτική διαδικασία χωρίς την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και την κατάργηση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα