ΑΘΗΝΑ
11:10
|
18.04.2024
Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (η Άνω Βουλή) ενέκρινε το νομοσχέδιο στις 13 Απριλίου αφού η Κρατική Δούμα (η Κάτω Βουλή) το ενέκρινε στις 6 Απριλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νόμο για πρόστιμα έως 5.000 ρούβλια ή σύλληψη έως και 15 ημέρες για άτομα και πρόστιμα έως 100.000 ρούβλια για οντότητα για οποιαδήποτε δημόσια απόπειρα εξίσωσης των ρόλων της Σοβιετικής Ένωσης και της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του ΄ΒΠΠ.

Το έγγραφο δημοσιεύθηκε στον επίσημο ρωσικό ιστότοπο νομικών πληροφοριών το Σάββατο.

Ο Κώδικας Διοικητικών Αδικημάτων της Ρωσίας συμπληρώνεται με ένα άρθρο σχετικά με τα πρόστιμα για την παραβίαση της απαγόρευσης, η οποία ορίστηκε στον ομοσπονδιακό νόμο, για να εξισώσει δημόσια τις ενέργειες της ηγεσίας, των διοικητών και των μελών των υπηρεσιών της Σοβιετικής Ένωσης με τις ενέργειες της ηγεσίας και μέλη των υπηρεσιών της Ναζιστικής Γερμανίας και των ευρωπαϊκών χωρών της συμμαχίας του Άξονα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και για την άρνηση του αποφασιστικού ρόλου του σοβιετικού λαού στην ήττα της Ναζιστικής Γερμανίας και της ανθρωπιστικής αποστολής της Σοβιετικής Ένωσης για την απελευθέρωση της Ευρώπης.

Ο νόμος ορίζει ότι η παραβίαση θα συνεπάγεται πρόστιμο από 1.000 έως 2.000 ρούβλια ή διοικητική σύλληψη για έως και 15 ημέρες για άτομα, πρόστιμο από 2.000 έως 4.000 ρούβλια για δημόσιους λειτουργούς ή πρόστιμο από 10.000 έως 50.000 ρούβλια για οντότητες. Οι επαναλαμβανόμενοι παραβάτες θα υπόκεινται σε αυστηρότερες ποινές.

Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (η Άνω Βουλή) ενέκρινε το νομοσχέδιο στις 13 Απριλίου αφού η Κρατική Δούμα (η Κάτω Βουλή) το ενέκρινε στις 6 Απριλίου.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Πούτιν έκανε νόμο μια απαγόρευση κάθε δημόσιας προσπάθειας εξίσωσης των στόχων και των ενεργειών της Σοβιετικής Ένωσης και της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και την άρνηση του καθοριστικου ρόλου του σοβιετικού λαού στη νίκη επί του φασισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπέος: Αποκάλεσε «κοπρίτες» τους πολίτες και έκανε μηνύσεις

Συλλήψεις στη Γερμανία για υποψία κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας

Συνάντηση Τσίπρα με τον Οζγκιούρ Οζέλ του CHP

Θα συνδράμει η Ελλάδα την επίθεση κατά του Ιράν;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα