ΑΘΗΝΑ
09:22
|
24.09.2024
Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας μετά τη βύθιση της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με όλο το διασωθέν πλήρωμα του καταδρομικού Moskva, το οποίο βυθίστηκε προ ημερών στη Μαύρη Θάλασσα. Για πρώτη φορά μετά τη βύθιση της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου, ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, ναύαρχος Νικολάι Γεβμένοφ εμφανίζεται να επιθεωρεί όλα τα μέλη του πληρώματος του Moskva στο λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι έπληξαν με πυραύλους το ρωσικό καταδρομικό, γεγονός που επιβεβαίωσε ψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου. Ο Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι το πλοίο χτυπήθηκε από δύο ουκρανικούς πυραύλους, Neptune και πως η εξέλιξη συνιστά «ένα μεγάλο πλήγμα» για τη Ρωσία. Η εκδοχή της Μόσχας είναι διαφορετική. Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι η ναυαρχίδα της «υπέστη σοβαρές ζημιές» από πυρκαγιά.

Σε σχετική ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως «κατά τη ρυμούλκηση του πυραυλοφόρου καταδρομικού Moskva στο λιμάνι προορισμού, λόγω ζημιών στο κύτος που υπέστη κατά τη διάρκεια της φωτιάς από την πυροδότηση πυρομαχικών, το πλοίο έχασε την ευστάθειά του». Εν τέλει, σε συνθήκες θύελλας το πλοίο βυθίστηκε.

Δυτικά ΜΜΕ αμφισβητούν την εγκυρότητα του βίντεο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ: Σήμερα το debate των έξι υποψηφίων

Λίβανος: Φόβοι για περιφερειακή σύγκρουση στον απόηχο της μεγάλης ισραηλινής επίθεσης

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν το απόγευμα στον ΟΗΕ

Πάλι έρμαιο του Ματέο Ρέντσι η ιταλική Κεντροαριστερά;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα