ΑΘΗΝΑ
18:11
|
02.05.2024
Άνθρωποι με στρατιωτικά ρούχα, φέρονται να έδιναν διαταγές και να έλεγχαν την περίμετρο γύρω από το Ναό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εισβολή και κατάληψη του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Μιχάλτσα της περιφέρειας Τσερνοβτσί, που ανήκει στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, φέρεται να συνέβη προ ημερών.

Σε βίντεο που αναδημοσίευσε η ιστοσελίδα gr.pravoslavie.ru από το facebook, φαίνεται, κατά τη διάρκεια της επιδρομής και της κατάληψης του Ναού, άνθρωποι με στρατιωτικά ρούχα να δίνουν διαταγές και ελέγχουν την περίμετρο γύρω από το Ναό.

Όπως αναφέρει η Ελένα Γιούφερεβα και αναδημοσιεύει η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων: «Στην Εκκλησιαστική Επαρχία Τσερνοβτσί και Μπουκοβίνα μας διηγήθηκαν πώς οπλισμένοι πολίτες καθοδηγούσαν την επιδρομή και την κατάληψη του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Μιχάλτσα που ανήκει στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.  Στο βίντεο φαίνεται ότι μόλις άρχισε η κατάληψη του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως (10 Απριλίου στις 7:00), αυτοί οι άνθρωποι με στρατιωτικά ρούχα έδιναν διαταγές και ήλεγχαν την περίμετρο του Ναού.

Στην Επαρχία Τσερνοβτσί έκαναν λόγο για τα ακόλουθα γεγονότα: «Οπλισμένοι άνθρωποι πλησίαζαν, δίνοντας διαταγές και συμβουλές στους κληρικούς της «ΟΕΟ», οι οποίοι έκαναν πολιτικό προσηλυτισμό. Άνθρωποι με μπαλακλάβες ήλεγχαν την εσωτερική περίμετρο του Ναού. Η εξωτερική περίμετρος πίσω από την περίφραξη ελεγχόταν από την Εθνική Αστυνομία. Οι άνθρωποι με στρατιωτικά ρούχα αμέσως περικύκλωσαν το Ναό, πολύ πριν προλάβουν να έρθουν τα περιπολικά της Εθνικής Αστυνομίας. Οι οπλισμένοι ήταν μισθοφόροι, καθώς στους άντρες οπαδούς της ΟΕΟ είχαν βάλει στα μπράτσα τους μπλε ταινίες, έτσι ώστε οι μισθοφόροι να μπορούν να ξεχωρίσουν τους επιδρομείς από τα θύματα στη διάρκεια της σύγκρουσης».

Τοπικές Αρχές έκλεισαν ναό της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Σε μία παράλληλη κίνηση, και πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις 4 Απριλίου «πολέμιοι της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κατάφεραν να κλείσουν τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στην πόλη Ντολίνα της Περιφέρειας Ιβάνο-Φρανκόβσκ».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως «η τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης Ντολίνα στήριξε αυτές τις ενέργειες κατοίκων της πόλης. Η Αστυνομία έκανε έρευνα. Η εκκλησία αποφασίστηκε να κλείσει στις 3 Απριλίου. Σε αυτό αναφέρεται το Τμήμα Ενημέρωσης και Διαφωτισμού της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ.

Τονίζεται ότι ο εφημέριος του ναού, πατήρ Βλαδίμηρος, δέχτηκε τους όρους και συμφώνησε να κλείσουν την εκκλησία. Ο ιερέας ανέφερε ότι το 2009 είχαν αγοράσει ένα σπίτι, το οποίο διαμόρφωσαν κατάλληλα και έκαναν εκεί εκκλησία, όπου τελούνταν για 13 χρόνια ιερές ακολουθίες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Πογκρόμ του Κιέβου κατά της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας-Έκκληση του Κύριλλου για διεθνή συμπαράσταση

Συνάντηση Κουτσούμπα-Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη

Η «Άπειρη Αξιοπρέπεια» και ο μετα-ανθρωπισμός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα