ΑΘΗΝΑ
19:14
|
29.03.2023
Συζήτησαν τις διαπραγματεύσεις Μόσχας-Κιέβου, αλλά και τα «προβλήματα στη διευθέτηση της Μέσης Ανατολής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς είχε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με αφορμή την απότομη όξυνση της έντασης σε Ανατολική Ιερουσαλήμ και Δυτική Όχθη τις τελευταίες βδομάδες.

Σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται πως συζήτησαν μεταξύ άλλων τις εξελίξεις στην Ουκρανία, τις διαπραγματεύσεις Μόσχας-Κιέβου, αλλά και τα «προβλήματα στη διευθέτηση της Μέσης Ανατολής στο φόντο των εντεινόμενων εντάσεων σε Δυτική Όχθη και Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Την περασμένη Παρασκευή επέμβαση των ισραηλινών αστυνομικών στο τέμενος Αλ Άκσα με αφορμή επιθέσεις Παλαιστινίων και Αράβων του Ισραήλ με πέτρες προς τη μεριά του Τείχους των Δακρύων προκάλεσε τον τραυματισμό 152 Παλαιστινίων και στις συλλήψεις περίπου 400 άλλων.

Το θερμόμετρο της έντασης ξανανέβηκε την Κυριακή όπου σε νέα επέμβαση της ισραηλινής αστυνομίας στο τέμενος Αλ Άκσα τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν μερικές δεκάδες άτομα προκειμένου να εξασφαλιστεί από τις κατοχικές δυνάμεις η ασφαλής διέλευση μίας ομάδας Εβραίων εποίκων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κολομβία: Εννέα στρατιώτες νεκροί σε ένοπλη σύγκρουση

Ιταλία: Νομοσχέδιο για την απαγόρευση του εργαστηριακού κρέατος

Νέα πρόεδρος της αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS η Ντίλμα Ρούσεφ

Η βρετανική Λευκή Βίβλος για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα