ΑΘΗΝΑ
14:41
|
26.04.2024
Συζήτησαν τις διαπραγματεύσεις Μόσχας-Κιέβου, αλλά και τα «προβλήματα στη διευθέτηση της Μέσης Ανατολής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς είχε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με αφορμή την απότομη όξυνση της έντασης σε Ανατολική Ιερουσαλήμ και Δυτική Όχθη τις τελευταίες βδομάδες.

Σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται πως συζήτησαν μεταξύ άλλων τις εξελίξεις στην Ουκρανία, τις διαπραγματεύσεις Μόσχας-Κιέβου, αλλά και τα «προβλήματα στη διευθέτηση της Μέσης Ανατολής στο φόντο των εντεινόμενων εντάσεων σε Δυτική Όχθη και Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Την περασμένη Παρασκευή επέμβαση των ισραηλινών αστυνομικών στο τέμενος Αλ Άκσα με αφορμή επιθέσεις Παλαιστινίων και Αράβων του Ισραήλ με πέτρες προς τη μεριά του Τείχους των Δακρύων προκάλεσε τον τραυματισμό 152 Παλαιστινίων και στις συλλήψεις περίπου 400 άλλων.

Το θερμόμετρο της έντασης ξανανέβηκε την Κυριακή όπου σε νέα επέμβαση της ισραηλινής αστυνομίας στο τέμενος Αλ Άκσα τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν μερικές δεκάδες άτομα προκειμένου να εξασφαλιστεί από τις κατοχικές δυνάμεις η ασφαλής διέλευση μίας ομάδας Εβραίων εποίκων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα