ΑΘΗΝΑ
05:48
|
19.04.2024
«Η πάλη των λαών ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μαζί και στα προσχήματα είναι η μοναδική σωστή πλευρά της Ιστορίας» λέει το ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την «εκκωφαντική σιωπή» Δυτικών χωρών και δη των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για τη νέα στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στο Βόρειο Ιράκ καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ σημειώνει πως οι νέες επιθέσεις του τουρκικού στρατού στο έδαφος του αυτόνομου Κουρδιστάν στο Βόρειο Ιράκ μολονότι συνιστούν μία «επικίνδυνη εξέλιξη και κατάφωρη παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας ανεξάρτητου κράτους, δεν φαίνεται να “συγκινούν” ιδιαίτερα το στρατόπεδο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ».

Τονίζει επίσης πως με αφορμή την «απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία», επιχείρησαν να φορέσουν το «φωτοστέφανο της ειρήνης και του διεθνούς δικαίου». Και επισημαίνει:

«Αυτή η εξέλιξη, μαζί με την εκκωφαντική σιωπή του ευρωΝΑΤΟικού μπλοκ, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα “δυο μέτρα και σταθμά”, όπως και οι επιλεκτικές “ευαισθησίες” είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα όλων των ιμπεριαλιστών, ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

Εν προκειμένω, προέχουν οι στρατηγικές σχέσεις με τη σύμμαχο Τουρκία και η συνοχή στη Νοτιοανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ, οπότε όλα τα υπόλοιπα, περί “κυριαρχικών δικαιωμάτων” και “καταπολέμησης του αναθεωρητισμού” πάνε απλά περίπατο! Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει πρόσφατα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης της ΝΔ -που επίσης δεν έχει βγάλει άχνα για τις εξελίξεις- “δεν είναι και η καλύτερη περίοδος να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ”.

Η πάλη των λαών ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μαζί και στα προσχήματα και την υποκρισία που τους συνοδεύουν, είναι η μοναδική σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα