ΑΘΗΝΑ
23:25
|
04.05.2024
Ο Ουκρανός υπουργός Υποδομών, Ολεξάντερ Κουμπράκοφ υπολογίζει ότι έχει καταστραφεί ή υποστεί ζημιές το 30% των υποδομών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ζημιές ή καταστροφές σχεδόν στο 30% των υποδομών της Ουκρανίας με κόστος που υπολογίζεται στα 100 δισ. δολάρια  υποστήριξε απόψε πως έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή στην χώρα ο Ουκρανός υπουργός Υποδομών, Ολεξάντερ Κουμπράκοφ.

Ο Κουμπράκοφ δήλωσε στο Reuters ότι περισσότερες από 300 γέφυρες στο εθνικό οδικό δίκτυο έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί, περισσότερα από 8.000 χλμ. οδικών αξόνων πρέπει να επισκευαστούν ή να ανακατασκευαστούν, ενώ δεκάδες σιδηροδρομικές γέφυρες έχουν ανατιναχθεί. Υπολογίζεται ότι το κόστος ανέρχεται μέχρι στιγμής στα 100 δισ. δολάρια. 

Ο Ουκρανός υπουργός Υποδομών ανέφερε ότι το υπουργείο του έχει ξεκινήσει την ανοικοδόμηση υποδομών σε περιοχές που έχουν περάσει και πάλι υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων.

Ο Κουμπράκοφ τόνισε πως περιμένει από τα κράτη της Δύσης να στηρίξουν την Ουκρανία στη διαδικασία ανοικοδόμησης, προσθέτοντας ότι κεφάλαια θα μπορούσαν να βρεθούν από διάφορες πηγές.

«Υπάρχουν πολλές πηγές που εξετάζονται. Η πρώτη είναι τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τα οποία έχουν πλέον ‘παγώσει’ σε όλες σχεδόν τις ισχυρές χώρες» ανέφερε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάντως έχει ανακοινώσει πως επιδιώκει να δημιουργήσει ένα διεθνές ταμείο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα