ΑΘΗΝΑ
12:36
|
25.03.2023
Η Παγκόσμια Τράπεζα υπολογίζει να φθάσει στο 3,2% από το 4,1% που έβλεπαν στην αρχή της χρονιάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υποβάθμισε κατά περίπου μία ποσοστιαία μονάδα σήμερα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μαλπάς την πρόβλεψη για την διεθνή οικονομική ανάπτυξη το 2022.

Η ανάπτυξη φέτος λόγω και των πολλαπλών επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία αναμένεται να φθάσει στο 3,2% από το 4,1% που είχε αρχικά προβλεφθεί.

Σε τηλεδιάσκεψη που είχε με δημοσιογράφους, ο Malpass ανέφερε ότι η Παγκόσμια Τράπεζα αντιδρά στις προκλήσεις που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία προτείνοντας ένα νέο 15μηνο χρηματοοικονομικό στόχο ύψους 170 δισ. δολ. με χρηματοδότηση 50 δισ. δολ. μέσα στους πρώτους τρεις μήνες. 

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο παράγοντας που συνέβαλε περισσότερο στην καθοδική αναθεώρηση της παγκόσμιας ανάπτυξης είναι η συρρίκνωση της περιοχής Ευρώπης – Κεντρικής Ασίας κατά 4,1%. Η συγκεκριμένη περιοχή περιλαμβάνει την Ουκρανία, τη Ρωσία και τις γειτονικές χώρες. 

Η Παγκόσμια Τράπεζα μείωσε επίσης τις προβλέψεις της για την πορεία της ανάπτυξης σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες λόγω του ράλι των τιμών στα τρόφιμα και την ενέργεια που έχει προκληθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και από τα lockdowns στην Κίνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ex-England striker Gary Lineker scores against the UK government’s ‘cruel’ plans for asylum-seekers

Μηνύματα του πολιτικού κόσμου για την 25η Μαρτίου

Συμφωνία Καναδά-ΗΠΑ για την παράτυπη μετανάστευση

Να φύγουν από τον Πειραιά και να πάνε στη Σμύρνη οι Κινέζοι, λέει ο πατέρας της Γαλάζιας Πατρίδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα