ΑΘΗΝΑ
05:42
|
26.04.2024
Η Παγκόσμια Τράπεζα υπολογίζει να φθάσει στο 3,2% από το 4,1% που έβλεπαν στην αρχή της χρονιάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υποβάθμισε κατά περίπου μία ποσοστιαία μονάδα σήμερα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μαλπάς την πρόβλεψη για την διεθνή οικονομική ανάπτυξη το 2022.

Η ανάπτυξη φέτος λόγω και των πολλαπλών επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία αναμένεται να φθάσει στο 3,2% από το 4,1% που είχε αρχικά προβλεφθεί.

Σε τηλεδιάσκεψη που είχε με δημοσιογράφους, ο Malpass ανέφερε ότι η Παγκόσμια Τράπεζα αντιδρά στις προκλήσεις που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία προτείνοντας ένα νέο 15μηνο χρηματοοικονομικό στόχο ύψους 170 δισ. δολ. με χρηματοδότηση 50 δισ. δολ. μέσα στους πρώτους τρεις μήνες. 

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο παράγοντας που συνέβαλε περισσότερο στην καθοδική αναθεώρηση της παγκόσμιας ανάπτυξης είναι η συρρίκνωση της περιοχής Ευρώπης – Κεντρικής Ασίας κατά 4,1%. Η συγκεκριμένη περιοχή περιλαμβάνει την Ουκρανία, τη Ρωσία και τις γειτονικές χώρες. 

Η Παγκόσμια Τράπεζα μείωσε επίσης τις προβλέψεις της για την πορεία της ανάπτυξης σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες λόγω του ράλι των τιμών στα τρόφιμα και την ενέργεια που έχει προκληθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και από τα lockdowns στην Κίνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα