ΑΘΗΝΑ
23:30
|
14.07.2026
Η Βελγο-Ιταλίδα «έφυγε» σε ηλικία 77 ετών. Το 2020 είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 77 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η Βελγο-Ιταλίδα ηθοποιός Κατρίν Σπάακ, ηγερία του ιταλικού μεταπολεμικού σινεμά. Η Κατρίν Σπάακ είχε υποστεί εγκεφαλικό το 2020 και έκτοτε βρισκόταν σε νοσοκομείο της Ρώμης.

Κόρη του σεναριογράφου Σαρλ Σπάακ, ανιψιά του Βέλγου πρωθυπουργού Πολ-Ανρί Σπάακ, εκ των πατέρων της Ευρώπης, η Κατρίν Σπάακ γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1945 στην Γαλλία.

Συνεργάσθηκε με τον Ζαν Μπεκέρ («Le trou») πριν φύγει για την Ιταλία όπου εξελίχθηκε σε σταρ του σινεμά και της τηλεόρασης. Εμφανίσθηκε στις ταινίες «Ο Φανφαρόνος» του Ντίνο Ρίζι, «Η Γάτα με τις Εννιά Ουρές» του Ντάριο Αρτζέντο, «Weekend at Dunkirk, Δουνκέρκη – 2 Ιουνίου) του Ανρί Βερνέιγ, «Scandalo Secreto», της Μόνικα Βίτι.

Ως τραγουδίστρια, έγινε γνωστή το 1963 με το «Quelli della mia età», διασκευή του «Tous les garçons et les filles» της Φρανσουάζ Αρντί.

Στο Twitter, ο Πιερ Λεσκύρ, πρόσωπο της γαλλικής τηλεόρασης, χαιρέτισε την «εφηβική και ελεύθερη ομορφιά» της, ενώ ο συγγραφέας Ανρί-Ζαν Σερβά αναφέρθηκε στην «αιώνια έφηβη του ιταλικού σινεμά».

Ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας Ντάριο Φραντσεσκίνι αποχαιρέτησε «την εκλεκτική, καλλιεργημένη και εκλεπτυσμένη καλλιτέχνιδα που βρήκε στη χώρα μας το σπίτι που την υποδέχθηκε και αγάπησε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Κιμίκο Γιοσίντα στην Ύδρα ως τις 26/7- Δεν θα την ξεχάσεις

Το Μέλλον της Ανθρωπότητας στους Τέταρτους Δελφικούς Διαλόγους, 3 και 4 Ιουλίου 2026

«Αρχεία της Μάλτας και Μεσογειακά Δίκτυα» από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης

Στις 17-26 Ιουλίου το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα