ΑΘΗΝΑ
20:34
|
02.05.2024
Σχέδια επίθεσης σε χριστιανικούς ναούς παραμονή ή ανήμερα της Ανάστασης σε εκκλησίες ουκρανικών πόλεων αποκαλύπτει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχέδιο προβοκάτσιας από την κυβέρνηση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι με την υποστήριξη αρκετών Δυτικών χωρών με στόχο εκκλησίες  σε Νικολάεφ, Οδησσό, Σούμι, Χάρκοβο και Ζαπορόζιε αποκάλυψε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Έκτακτη δήλωση του Κοινού Συντονιστικού Κέντρου για την Ανθρωπιστική Απάντηση στην Ουκρανία» γίνεται επίκληση σε «διαθέσιμες πληροφορίες» που αναφέρουν την «ολοκλήρωση προετοιμασιών για τερατώδεις προβοκάτσιες με πολλά θύματα  στις παραπάνω πόλεις της Ουκρανίας. Αναφέρεται επίσης πως αυτά τα σχέδια θα επιχειρήσουν να φέρουν σε πέρας πάνω από 70 κινητές μονάδες πυροβολικού σε βανάκια και οχήματα που είναι εξοπλισμένα με κινητά ολμοπυροβόλα προκειμένου «να χτυπήσουν Ορθόδοξες εκκλησίες παραμονές ή και τη νύχτα της Ανάστασης, 23 και 24 Απριλίου προκειμένου να κατηγορήσουν ως υπεύθυνους Ρώσους στρατιώτες και να τους επιρρίψουν την ευθύνη για τη σφαγή πολιτών σε αυτές τις ιερές μέρες για τους πιστούς».

Στο σχέδιο αυτό φαίνεται πως έχουν προετοιμαστεί να παίξουν ανάλογο ρόλο και δημοσιογράφοι και απεσταλμένοι από διάφορα δυτικά πρακτορεία ειδήσεων ώστε να βιντεοσκοπήσουν τις λεγόμενες «ρωσικές ωμότητες» και αμέσως μετά «να διαδώσουν τα ψεύδη του Κιέβου».

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας κατηγορούνται οι ουκρανικές αρχές πως επιδεικνύουν πλήρη αδιαφορία για την τύχη των δικών τους πολιτών. Απευθύνει έκκληση στον ΟΗΕ, τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού ώστε να ασκήσουν άμεσα την επιρροή τους «στο καθεστώς του Κιέβου» και να αποτρέψουν «μία απάνθρωπη προβοκάτσια που αγνοεί όλες τις νόρμες ηθικής και διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Και η ανακοίνωση καταλήγει με την προειδοποίηση προς τις χώρες της «λεγόμενης πολιτισμένης Δύσης» με πρώτες τις ΗΠΑ πως η Ρωσική Ομοσπονδία «διαθέτει βάση στοιχείων και για άλλο τρομερό έγκλημα που ετοιμάζεται από το καθεστώς του Κιέβου».

Η εμπειρία της Συρίας…

Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποιεί για πιθανά σχέδια προβοκάτσιας από τις ουκρανικές αρχές και τις μυστικές υπηρεσίες Δυτικών χωρών. Παρόμοιες προειδοποιήσεις είχε απευθύνει πολλάκις μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, με πρόσκληση της κυβέρνησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άσαντ, το 2014, αποτρέποντας αρκετές προσπάθειες από συριακές αντικυβερνητικές οργανώσεις-μαριονέτες όπως τα περιβόητα Λευκά Κράνη που είχε ιδρύσει ο Βρετανός Τζέιμς Λε Μεζουριέρ, απόστρατος αξιωματικός της MI6. Η συγκεκριμένη οργάνωση που τα τελευταία χρόνια μετονομάστηκε σε …. Συριακή Πολιτοφυλακή έχει κατηγορηθεί πολλές φορές από τη ρωσική και συριακή κυβέρνηση αλλά και δυτικών ΜΜΕ για προβοκάτσιες με χημικά όπλα σε βάρος αμάχων της Συρίας, ακόμη και μικρών παιδιών ή βρεφών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα