ΑΘΗΝΑ
07:28
|
26.04.2024
Πιθανολογείται ότι μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί σε συντρίμμια περίπου 300 άμαχοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ουκρανός βουλευτής Σεργκέι Ταρούτα υποστήριξε λίγο πριν τις 6.00 το απόγευμα ότι ο ρωσικός στρατός έριξε μια ισχυρή βόμβα στο νοσοκομείο που βρίσκεται στην περιοχή της χαλυβουργίας Αζοφστάλ στην Μαριούπολη, με αποτέλεσμα κάτω από ερείπια να βρίσκονται ενδεχόμενως ακόμη και 300 άνθρωποι μαζί με παιδιά.

Σε ανάρτηση που έκανε στο λογαριασμό του στο Facebook, ο βουλευτής Σεργκέι Ταρούτα από την Μαριούπολη φέρεται να αναφέρει τα εξής, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform:

«Οι Ρώσοι φασίστες έριξαν μια ισχυρή βόμβα στο νοσοκομείο που βρίσκεται στην περιοχή της χαλυβουργίας Αζοφστάλ. Με βάση τις δικές μου πληροφορίες, κάτω από τα ερείπια βρίσκονται περίπου 300 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και παιδιά. Στο τμήμα του νοσοκομείου που δεν καταστράφηκε υπήρχαν τραυματίες υπερασπιστές και κρυβόντουσαν κάτοικοι της Μαριούπολης με παιδιά. Επειδή στην κατεστραμμένη πόλη δεν έχει που να κρυφτείς!» .

Ο ίδιος ισχυρίστηκε νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα πάντα με το παραπάνω ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων, ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) παρουσίασε την καταγραφή μίας συνομιλίας στην οποία Ρώσος στρατιωτικός φέρεται να λέει ότι στο επίμαχο εργοστάσιο του Αζοφστάλ θα ρίξουν βόμβες τριών τόνων ώστε να το «ισοπεδώσουν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα