ΑΘΗΝΑ
21:48
|
15.05.2024
Την αποστολή ακόμη πιο βαρύ οπλισμού στην Ουκρανία αποφάσισαν απόψε οι ηγέτες ΗΠΑ και Βρετανίας μετά από τηλεδιάσκεψη με άλλους ομολόγους τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αποστολή νέου, ακόμη πιο βαρύ οπλισμού, επιλέγουν να στείλουν στην Ουκρανία οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Στην Ουάσιγκτον ανακοινώθηκε απόψε ότι η κυβέρνηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν θα στείλει περισσότερα συστήματα πυροβολικού στην Ουκρανία.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είχε δε νωρίτερα επιβεβαιώσει μιλώντας σε δημοσιογράφους που συνόδευαν τον πρόεδρο Μπάιντεν στο Νιου Χαμσάιρ ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να παρέχει πυρομαχικά και άλλη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Περισσότερα συστήματα πυροβολικού αλλά και πυραύλους εδάφους αέρος, όπως οι πύραυλοι Brimstone, αποφάσισε απόψε να στείλει στην Ουκρανία και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ερωτηθείς σχετικά ο Μπόρις Τζόνσον απάντησε ότι «ένα από τα συστήματα» που εξετάζονται «είναι να δούμε αν θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε μερικούς Brimstone στο πίσω μέρος οχημάτων για να δούμε αν λειτουργεί».

Ο Τζόνσον πρόσθεσε ωστόσο ότι εξετάζονται και άλλες επιλογές.

Οι πύραυλοι Brimstone έχουν χρησιμοποιηθεί από τις βρετανικές δυνάμεις στη Λιβύη και τη Συρία και συνήθως εκτοξεύονται από μαχητικά αεροσκάφη.

Η κατασκευάστρια εταιρεία MBDA θεωρεί ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον ταχέως κινούμενων στόχων στην ξηρά και τη θάλασσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όχι στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα είπαν απόψε χιλιάδες πολίτες στην Αθήνα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Φίτσο μετά την πολιιτκή δολοφονική απόπειρα

Στα τηλέφωνα με Μπλίνκεν και Ισμαήλ Χανίγια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Σφοδρός επικριτής του Σλοβάκου πρωθυπουργού ο 71χρονος δράστης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα