ΑΘΗΝΑ
14:09
|
23.04.2024
Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν και η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ ενοχλήθηκαν από τη συμμετοχή Ρώσου αξιωματούχου στη σύνοδο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις αντιδράσεις υπουργών Οικονομικών  των άλλων χωρών της Ομάδας των 20 Πλουσιότερων Χωρών (OIC) προκάλεσε η σημερινή εμφάνιση του Ρώσου υφυπουργού Οικονομικών, Τιμούρ Μαξίμοφ στην ολομέλεια.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την αυτοπρόσωπη παρουσία ενός κορυφαίου Ρώσου αξιωματούχου στη αποψινή σύνοδο της G20.

Σύμφωνα με μια πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, η Γέλεν είπε ότι αποδοκιμάζει την παρουσία της Ρωσίας στη σύνοδο ενώ η Λαγκάρντ προέτρεψε τον Ρώσο αξιωματούχο, τον υφυπουργό Οικονομικών Τιμούρ Μαξίμοφ, να μεταφέρει στη ρωσική ηγεσία ένα σαφές μήνυμα: να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Παράλληλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν χτες νέες κυρώσεις σε εκατοντάδες πρόσωπα και οντότητες, μεταξύ των οποίων είναι μια ρωσική τράπεζα και μια εταιρεία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, ελπίζοντας ότι θα σταματήσουν τις προσπάθειες της Μόσχας να παρακάμψει τις υπάρχουσες κυρώσεις για την εισβολή της στην Ουκρανία. Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι στοχοθέτησε τη ρωσική τράπεζα Transkapitalbank, εκπρόσωποι της οποίας φέρονται να πρότειναν τρόπους για να παρακαμφθούν οι διεθνείς κυρώσεις.

Στο στόχαστρο μπήκε επίσης ένα «παγκόσμιο δίκτυο» περισσότερων από 40 ανθρώπων και οντοτήτων με επικεφαλής τον Ρώσο ολιγάρχη Κονσταντίν Μαλοφέγεφ. Μεταξύ αυτών είναι και οργανισμοί «πρωταρχική αποστολή των οποίων είναι να διευκολύνουν την παράκαμψη των κυρώσεων για τις ρωσικές οντότητες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όλαφ Σολτς: «Ο Πούτιν δεν έχει το δικαίωμα να επικαλείται τον Καντ»

Ελβετία: «Ξεπάγωσαν» ρωσικά κεφάλαια αξίας 150 εκατ. ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή πολιτικών στη Λαμπαδηδρομία: Παραβίαση θεμελιωδών αρχών

Η ψευδαίσθηση των ΗΠΑ και το πλάνο του Ισραήλ για ρατσιστικό εβραϊκό κράτος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα