ΑΘΗΝΑ
06:48
|
01.07.2024
Η ομιλία του δεν συνάδει με το πνεύμα ουδετερότητας και δεν θα συμβάλει στην αποκλιμάκωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Αυστριακό Κόμμα Ελευθερίας συνεχίζει να εμποδίζει τον Ζελένσκι να μιλήσει στο κοινοβούλιο. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξακολουθεί να μην μπορεί να απευθυνθεί στο κοινοβούλιο της Αυστρίας σε μια ομιλία μέσω βίντεο, καθώς χρειάζεται τη συμφωνία του Λαϊκού Κόμματος ÖVP, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος SPÖ και του ακροδεξιού κόμματος FPÖ, τα οποία αποτελούν το προεδρείο του εθνικού συμβουλίου.

Ενώ το SPÖ άλλαξε γνώμη, και είναι τώρα υπέρ του να δοθεί ο λόγος στον Ζελένσκι ενώπιον Αυστριακών βουλευτών, το FPÖ εξακολουθεί να αντιτίθεται στην πρόταση του φιλελεύθερου κόμματος NEOS.

Αυτό «δεν θα ήταν το σωστό βήμα στο πνεύμα της ουδετερότητας» και «δεν θα είχε αποκλιμακωτικό αποτέλεσμα», είπε ο Άξελ Κάσεγκερ, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για το FPÖ, στο Ö1 Mittagsjournal την Τρίτη (19 Απριλίου).

Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί εκ νέου στο προεδρείο αύριο Πέμπτη 21 Απριλίου.

Ωστόσο, το γραφείο του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Βόλφγκανγκ Σομπότκα του Συντηρητικού ÖVP επιμένει ότι όλες οι παρατάξεις πρέπει να συμφωνήσουν πριν προσκληθεί ο Ζελένσκι να δώσει την ομιλία του.

Ήδη στις αρχές Μαρτίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας εκφώνησε μια εντυπωσιακή ομιλία ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έκτοτε έχει προσκληθεί να δώσει μια ομιλία ενώπιον Ιταλών, Ελλήνων, Γερμανών και Αμερικανών νομοθετών, μεταξύ άλλων.

Το Κόμμα των Πρασίνων της Αυστρίας και το NEOS επέκριναν προηγουμένως το μπλοκάρισμα της ομιλίας, με τον αντιπρόεδρο του NEOS, Nikolaus Scherak, να το αποκαλεί «λανθασμένη ουδετερότητα».

Πηγή: Euractiv

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Παλαιστίνη συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου

Το Πακιστάν θα ξεκινήσει τη δεύτερη φάση απελάσεων Αφγανών πίσω στη χώρα τους

Γαλλία: Η ανάκληση μίας άδειας εξόρυξης ως παράγοντας που δεν πρέπει να λείπει από την εξίσωση των βουλευτικών εκλογών

Το Ισραήλ στοχεύει τη χριστιανική κοινότητα στην Παλαιστίνη: Υπουργείο Εξωτερικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα