ΑΘΗΝΑ
10:27
|
19.04.2024
Ο Ζελένσκι έριξε το βάρος στα «μελλοντικά σχέδια» της κυβέρνησής του τονίζοντας πως η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ είναι προτεραιότητα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Άγνοια» για το ρωσικό προσχέδιο συμφωνίας που κατά το Κρεμλίνο έχει κατατεθεί από τις 15 Απριλίου εξέφρασε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντώντας στο Κίεβο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο Ζελένσκι προσπάθησε να ρίξει το βάρος στα «μελλοντικά σχέδια» της κυβέρνησής του τονίζοντας πως η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ αποτελεί «προτεραιότητα για το κράτος μας, για την ισχύ του λαού μας».

Ο Σαρλ Μισέλ τον διαβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει «ό,τι μπορεί» ώστε η Ουκρανία «να κερδίσει τον πόλεμο», επισημαίνοντας πως ήδη οι Βρυξέλλες έχουν δώσει  στο Κίεβο όπλα και πυρομαχικά αξίας 1,5 δισεκ. ευρώ.

Στη συνάντηση Ζελένσκι-Μισέλ συζητήθηκαν οι έως τώρα και οι επόμενες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας αλλά και η ενίσχυση της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Εκρήξεις στο Ιράν: Για ισραηλινή επίθεση κάνουν λόγο οι ΗΠΑ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα