ΑΘΗΝΑ
00:47
|
08.05.2024
Την απόφαση ανακοίνωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς στη διάρκεια επικοινωνίας με τον Ουκρανό ομόλογό του, Αλέξιι Ρέζνικοφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενέδωσε τελικά σήμερα με έναν τρόπο το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας στις έντονες πιέσεις Ουάσιγκτον και Κιέβου για «βοήθεια» ανακοινώνοντας ότι θα στείλουν στην Ουκρανία κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα και προστατευτικό υλικό.

Την απόφαση ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ουκρανό ομόλογό του, Αλέξιι Ρέζνικοφ.

Ο Γκαντς προηγουμένως είχε εγκρίνει «την αγορά προστατευτικού εξοπλισμού» προκειμένου να δοθεί σε συνεργεία διάσωσης και πολιτικών οργανισμών στην Ουκρανία προβαίνοντας σε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι το Ισραήλ «στέκεται στο πλευρό των Ουκρανών πολιτών και στην ανάγκη συνέχισης της βοήθειας στη χώρα ενεργώντας για τον τερματισμό του πολέμου».

Κατά πληροφορίες του ισραηλινού Καναλιού 12 η Ουκρανία έχει ζητήσει από το Ισραήλ να της πουλήσει πολεμικό εξοπλισμό συμπεριλαμβανομένης της αντιπυραυλικής ασπίδας «Σιδερένιος Θόλος» και όπλα κυβερνοπολέμου, μεταξύ των οποίων και το λογισμικό «πειρατείας» κινητών τηλεφώνων της εταιρίας NSO Group, «Pegasus».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα