ΑΘΗΝΑ
22:49
|
05.10.2024
Οι κυρώσεις υπονομεύουν την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα και πλήττουν δευτερογενώς τις αναπτυσσόμενες χώρες, σημειώνει ο εκπρόσωπος της Κίνας στον ΟΗΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα καλεί τις άλλες χώρες να απόσχουν από την αποστολή επιθετικών όπλων στην Ουκρανία, καθώς το μόνο που πετυχαίνουν είναι να οδηγούν σε κλιμάκωση και σε επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κίνας στον ΟΗΕ Ζανγκ Τζουν.

«Η συνέχιση της αποστολής περισσότερων επιθετικών όπλων δεν θα φέρει ειρήνη. Μόνο θα παρατείνει και θα κλιμακώσει τη σύγκρουση και θα επιδεινώσει περαιτέρω την ανθρωπιστική καταστροφή», ανέφερε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Κινέζος διπλωμάτης.

«Όλα τα μέρη της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα πρέπει να συμμορφώνονται αυστηρά με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να κάνουν ό,τι μπορούν για να διευκολύνουν την εκκένωση και την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους αμάχους» δήλωσε ο Ζανγκ Τζουν.

«Η Κίνα καλεί για άλλη μια φορά όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση, να τηρήσουν αυστηρά το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, να προστατεύσουν αμάχους και αστικές εγκαταστάσεις και να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις εκκένωσης και ανθρωπιστικής βοήθειας», κατέληξε, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κίνας στον Οργανισμό.

Οι κυρώσεις υπονομεύουν την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα

Η πρακτική δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων κρατών υπονομεύει την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα και πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό, δήλωσε επίσης ο Κινέζος διπλωμάτης, αναφερόμενος στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα.

«Το αυθαίρετο πάγωμα των συναλλαγματικών αποθεμάτων χωρών συνιστά επίσης παραβίαση της κυριαρχίας και ισοδυναμεί με όπλο στην οικονομική αλληλεξάρτηση», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «τέτοιες πρακτικές υπονομεύουν τα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομικής σταθερότητας και φέρνουν νέες αβεβαιότητες και κινδύνους στις διεθνείς σχέσεις».

«Πρέπει να δώσουμε προσοχή και να εξαλείψουμε τον αρνητικό αντίκτυπο των κυρώσεων. Οι πολυδιάστατες και απεριόριστες κυρώσεις έχουν σοβαρές δευτερογενείς επιπτώσεις, με τις αναπτυσσόμενες χώρες να φέρουν το μεγαλύτερο βάρος» κατέληξε, προσθέτοντας ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να ενισχύσει τον συντονισμό προκειμένου να διατηρηθούν σταθερές οι προμήθειες και οι τιμές των τροφίμων και της ενέργειας και να αποφύγει τους περιττούς περιορισμούς στις εξαγωγές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέση Ανατολή: Στα πρόθυρα περιφερειακού πολέμου, ίσως του μεγαλύτερου στην Ιστορία της

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει τη δημιουργία επιπλέον 49 ταξιαρχιών με 5.000 στρατιώτες σε κάθε μία

BRICS: Επίσημα αίτηση-μέλους η Συρία

Ο Λίβανος ζητά διπλωματική βοήθεια από τη Μόσχα για επίλυση της κλιμάκωσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα