ΑΘΗΝΑ
12:11
|
07.05.2024
Δεν θα έχουν κάποια έκπληξη, έχουν ενημερωθεί για τα πάντα, για το πού θα οδηγήσει η ένταξη στο ΝΑΤΟ δήλωσε το απόγευμα η Ζαχάροβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τις συνέπειες της ένταξης στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο προειδοποίησε σήμερα το απόγευμα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, απευθυνόμενη στην Σουηδία και την Φιλανδία που μελετούν το ενδεχόμενο ένταξής τους μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

«Έχουμε εκδώσει όλες τις προειδοποιήσεις μας τόσο δημόσια όσο και μέσω διμερών καναλιών», δήλωσε η Ζαχάροβα στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Russia-24, προσθέτοντας με νόημα:

«Το γνωρίζουν [η Σουηδία και η Φινλανδία], δεν θα έχουν κάποια έκπληξη, έχουν ενημερωθεί για τα πάντα, για το πού θα οδηγήσει [η ένταξη στο ΝΑΤΟ]».

Η ίδια ακολούθως κατηγόρησε την ουκρανική κυβέρνηση πως εμποδίζει την ασφαλή διαφυγή αμάχων προς την Ρωσία μολονότι ο ρωσικός στρατός καθημερινά ανοίγει ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την αποχώρηση αμάχων από τις επικίνδυνες περιοχές.

Η Ζαχάροβα σε άλλο σημείο ανέφερε πως η Ουκρανία έχει προσελκύσει μέσα σε 50 μέρες πάνω από 7.000 επαγγελματίες μισθοφόρους από 63 χώρες.

Αναφορικά με τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, τόνισε πως βρίσκονται σε εξέλιξη. «Οι ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις για την επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία συνεχίζονται με στόχο τη διασφάλιση του ουδέτερου και μη πυρηνικού καθεστώτος της», δήλωσε η Ζαχάροβα, προσθέτοντας, ωστόσο, πως οι Ουκρανοί διαπραγματευτές προσπαθούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, αρνούμενοι να υιοθετήσουν μια εποικοδομητική προσέγγιση σε θέματα προτεραιότητας.

Παράλληλα, ανέφερε πως η Μόσχα παρέδωσε στις 15 Απριλίου στην Ουκρανία σχέδιο για μια ειρηνευτική συμφωνία, αλλά το Κίεβο καθυστερεί να απαντήσει ως σήμερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία και ΗΠΑ πραγματοποίησαν 4ο γύρο συνομιλιών για διμερή συμφωνία ασφαλείας

Σι Τζινπίνγκ: Δεν θα ξεχαστούν τα ΝΑΤΟϊκά χτυπήματα στην κινεζική πρεσβεία του Βελιγραδίου

Καμπέρα: Απαράδεκτη η συμπεριφορά το Πεκίνου σε περιστατικό στην Κίτρινη Θάλασσα

PFLP και PIJ: Η παλαιστινιακή ενότητα ματαίωσε όλες τις δολοπλοκίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα