ΑΘΗΝΑ
00:15
|
22.05.2024
Εκφράζουν «βαθύτατο προβληματισμό για τη δημοκρατία στη χώρα» με αφορμή την παρακολούθηση του δημοσιογράφου,Θ.Κουκάκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Σκοτεινές εποχές, πολύ μακριά από τη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου» βλέπουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι με αφορμή την αποκάλυψη της παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη από την ΕΥΠ.

Σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν «βαθύτατο προβληματισμό για τη δημοκρατία στη χώρα» με αφορμή την υπόθεση παρακολούθησης δημοσιογράφου, εκτιμώντας πως η εξέλιξη «εξισώνει την Ελλάδα με χώρες όπως η Ουγγαρία».

Θυμίζουν ότι σημειώθηκε ανάλογο περιστατικό παρακολούθησης του δημοσιογράφου Σταύρου Μαλιχούδη και πως η ΕΣΗΕΑ έχει εκδώσει ψήφισμα από τον Νοέμβριο του 2021.

Ρωτούν την κυβέρνηση γιατί, βάσει τροπολογίας, αφαιρέθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) η δυνατότητα να γνωστοποιεί στους πολίτες ότι βρέθηκαν υπό παρακολούθηση.  Τονίζουν πως τους προκαλεί «ιδιαίτερο προβληματισμό» το γεγονός ότι κατά την περίοδο της παρακολούθησής του ο δημοσιογράφος Θ. Κουκάκης ερευνούσε υποθέσεις Ελλήνων τραπεζιτών και επιχειρηματιών. Σημειώνουμε δε ότι η ΕΥΠ τελεί υπό την άμεση εποπτεία του Πρωθυπουργού.

Και η ανακοίνωσή τους καταλήγει ως εξής:

«Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ υψώνουμε τη φωνή μας μαζί με την Ευρωομάδα των Πρασίνων και με όσους στηρίζουν την ελευθερία του λόγου και καλούμε τώρα να αποσαφηνιστεί με ποιων εντολές ξεκίνησε η παρακολούθηση του δημοσιογράφου, αλλά και ποιοι άλλοι νομοταγείς πολίτες είναι στο στόχαστρο των παρακολουθήσεων. Επίσης, αναμένουμε την τοποθέτηση της Κυβέρνησης σχετικά με το θέμα Κουκάκη και αν υπάρχει πολιτική εντολή για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αυτές οι μέθοδοι θυμίζουν σκοτεινές και δύσκολες εποχές, πολύ μακριά από τη δημοκρατία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Βόρεια Μακεδονία: Η πρόεδρος αφαίρεσε την ονομασία της χώρας από την επίσημη ιστοσελίδα

Διακήρυξη χωρών και εταιριών στη Σεούλ για την ασφάλεια Τεχνητής Νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα