ΑΘΗΝΑ
00:47
|
09.06.2026
Μονόδρομος οι συνέπειες αυτής της πολιτικής στην παγκόσμια οικονομία. Η Βενεζουέλα είναι έτοιμη να τις αντιμετωπίσει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, πιστεύει ότι οι κυρώσεις των κρατών της Δύσης εναντίον της Ρωσίας είναι «παράλογες» και αναπόφευκτα θα επηρεάσουν την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας στο μέλλον. «Η Βενεζουέλα είναι έτοιμη για τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν», είπε ο πρόεδρος της χώρας στο τηλεοπτικό δίκτυο Venezolana de Television.

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το μπούμερανγκ στη δυτική και παγκόσμια οικονομίας εξαιτίας των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Οι κυρώσεις είναι παράλογες, αλλά η Δύση είναι υπερβολικά αλαζονική», είπε ο Μαδούρο.


Η επιβολή των κυρώσεων αποδεικνύει ότι η οικονομία δεν είναι ουδέτερη, αλλά βρίσκεται στην υπηρεσία των διεθνών τραπεζών, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της πολιτικής και της εξουσίας. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τόνισε ότι οι κυρώσεις έφεραν αύξηση του πληθωρισμού. Αναφέρθηκε ειδικά στην εκτίναξη του πληθωρισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχει σημειώσει ρεκόρ 40ετίας αλλά και στην κατάσταση στην Ισπανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Η Ρωσία καταδικάζει έντονα την εγκληματική επίθεση του Κιέβου σε τρένο στην Κριμαία

Αλβανία: Ο Ράμα θα συνεχίσει με το πολυτελές θέρετρο που συνδέεται με τον Κούσνερ παρά τις διαμαρτυρίες

Ο Δένδιας στη σύνοδο υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. στην Κύπρο

Ο Στάρμερ πρόκειται να απαγορεύσει τα «επιβλαβή» ΜΚΔ για άτομα κάτω των 16 ετών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα