ΑΘΗΝΑ
13:35
|
18.05.2024
Άλλα 800 εκατομμύρια δολάρια για όπλα στην Ουκρανία προωθεί ο Μπάιντεν που ανακοίνωσε παράλληλα και πρόγραμμα για βίζα σε Ουκρανούς πρόσφυγες με συγγενείς στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο πρόγραμμα για την φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων από την Ευρώπη στις ΗΠΑ αλλά και νέα οικονομική «βοήθεια ασφαλείας» στην Ουκρανία ανακοίνωσε το απόγευμα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Το πρόγραμμα θα αποκαλείται «Unite for Ukraine» και θα ανοίγει νομικά το δρόμο για τη χορήγηση βίζας και την έκδοση αδειών παραμονής και εργασίας για Ουκρανούς που έχουν συγγενείς στις ΗΠΑ ή σχετίζονται με ΜΚΟ εκεί. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος Μπάιντεν, το νέο πρόγραμμα θα εξασφαλίσει την «νόμιμη μετανάστευση» για Ουκρανούς που εξασφαλίζουν τα βασικά κριτήρια για την μεταφορά τους στις ΗΠΑ.

Έρχονται και άλλα δολάρια

Ανακοίνωσε επίσης επιπρόσθετη «βοήθεια για την ασφάλεια» στην Ουκρανία ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων λέγοντας πως το ποσό αυτό θα πάει για την αγορά «όπλων βαρύ πυροβολικού, πυρομαχικών, πολεμικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), που θα σταλούν «άμεσα στις πρώτες γραμμές του μετώπου της ελευθερίας».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε επίσης πως κανένα ρωσικό πλοίο ή σκάφος με ρωσική σημαία δεν θα ελλιμενιστεί στις ΗΠΑ ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του Ουκρανού ομολόγου του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε άλλο σημείο χαρακτήρισε «ηρωική νίκη» τις προηγούμενες μάχες στα περίχωρα του Κιέβου λέγοντας πως τώρα «είναι απαραίτητο να επιταχυνθεί η υποστήριξη στην Ουκρανία». Εξήγησε πως για αυτό το λόγο θα ζητήσει από βδομάδα την έγκριση του Κογκρέσου για την αποστολή και άλλων χρημάτων προς το Κίεβο. Το αμφισβήτησε, δηλώνοντας πως «δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία» που να δείχνουν πως η πόλη και το λιμάνι της «έπεσαν εντελώς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Ζελένσκι: Η ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο μπορεί να έχει και δεύτερο κύμα

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκρισία άνευ προηγουμένου από Μητσοτάκη για το Μακεδονικό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα