ΑΘΗΝΑ
17:36
|
20.09.2024
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Ισραήλ προειδοποίησε χθες ότι η Μόσχα θα απαντήσει "ανάλογα" εάν το Τελ Αβίβ προμηθεύσει το Κίεβο με αμυντικό εξοπλισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Ισραήλ, Ανατόλι Βικτόροφ, προειδοποίησε χθες ότι η Μόσχα θα απαντήσει “ανάλογα” εάν το Τελ Αβίβ προμηθεύσει το Κίεβο με αμυντικό εξοπλισμό εν μέσω της εισβολής της χώρας του στην Ουκρανία, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

«Ελέγχουμε προσεκτικά αυτές τις πληροφορίες και θα απαντήσουμε ανάλογα εάν επιβεβαιωθούν», δήλωσε ο Βικτόροφ στη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Η ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth επικαλέστηκε πολιτικές πηγές στο Τελ Αβίβ ότι οι ισραηλινοί κύκλοι ασφαλείας και στρατιωτικών φοβούνται τις αντιδράσεις της Ρωσίας στη Συρία που επηρεάζουν τον συντονισμό και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και εμποδίζουν τις ισραηλινές επιχειρήσεις στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.

Την Τετάρτη, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκαντς, ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ θα παράσχει στην Ουκρανία κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

«Ο Γκαντς ενέκρινε την αγορά προστατευτικού εξοπλισμού… ο οποίος θα μεταφερθεί στις ουκρανικές δυνάμεις διάσωσης και στις πολιτικές οργανώσεις», ανέφερε το γραφείο του σε ανακοίνωσή του.

Η είδηση έρχεται λίγες μέρες αφότου η Ρωσία κάλεσε τον πρεσβευτή του Ισραήλ στη Μόσχα, Αλεξάντερ Μπεν Ζβι, για να τον επιπλήξει αφού το Ισραήλ υποστήριξε την αναστολή της Μόσχας από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για την εισβολή του στην Ουκρανία.

Σε απάντηση, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέδωσε μια δήλωση στην οποία καταδίκασε «την παράνομη κατοχή του Ισραήλ και την υφέρπουσα προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών».

Πηγή: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Κλιμακώνεται η ένταση στον Λίβανο: Δεκάδες θέσεις της Χεζμπολάχ έπληξε το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα