ΑΘΗΝΑ
02:30
|
25.04.2024
Η δημόσια εισαγγελία της Αιγύπτου απελευθέρωσε χθες 41 προφυλακισμένους πολιτικούς ακτιβιστές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η δημόσια εισαγγελία της Αιγύπτου απελευθέρωσε χθες 41 προφυλακισμένους πολιτικούς ακτιβιστές, δύο ημέρες αφότου ο Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι είπε ότι η χώρα πρέπει να συμμετάσχει σε “πολιτικό διάλογο”, δήλωσαν τοπικές πηγές για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολιτικές πηγές.

Το Κόμμα Μεταρρύθμισης και Ανάπτυξης ανέφερε σε χθεσινή δήλωση ότι ο πρόεδρός του, Μοχάμεντ Ανουάρ Εσμάτ Ελ-Σαντάτ, γιόρτασε με τις οικογένειες και τους συγγενείς των αποφυλακισθέντων «που είχαν προφυλακιστεί για υποθέσεις πολιτικής, ελευθερίας της γνώμης και έκφρασης, και αποδίδουν σε διάφορους πολιτικούς προσανατολισμούς» χωρίς να αποκαλύπτονται τα ονόματα, οι σχέσεις ή άλλα στοιχεία των αποφυλακισθέντων.

Ο Ελ-Σαντάτ εξήγησε ότι την επόμενη περίοδο θα γίνουν μάρτυρες περισσότερων «νομικών και ανθρωπιστικών αναθεωρήσεων» για την απελευθέρωση περισσότερων προφυλακισμένων ή καταδίκων που πληρούν τους όρους μιας αστυνομικής ή προεδρικής χάρης.

Ο Δρ Ουαλά Γκαντ Αλ-Καρίμ, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, επιβεβαίωσε τις αποφάσεις για την απελευθέρωση των 41 κρατουμένων, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και η Εισαγγελία ήταν πολύ ευέλικτα στην εφαρμογή της απόφασης, ανέφερε η αιγυπτιακή εφημερίδα Shorouk .

Εν τω μεταξύ, οι νομοθέτες Ταρίκ Ελ-Κουλί και Μοχάμεντ Αμπντέλ Αζίζ, υφυπουργός της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσαν ότι μεταξύ των κρατουμένων που απελευθερώθηκαν είναι οι Ουαλίντ Σαγκί, Μοχάμεντ Σαλάχ, Αμρ Ιμάμ, Άμπντο Φαϊέντ, Χαϊτχάμ Αλ-Μπανά, Αμπντέλ Ραχμάν Μπάσιο και Χασάν Μπαρμπαρί.

Πηγή: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα