ΑΘΗΝΑ
23:30
|
30.04.2024
Πέρυσι, το εμπόριο της Ρωσίας με τα μέλη της EAEU, BRICS και SCO αυξήθηκε έως και 38%
MOSCOW, RUSSIA Ц MARCH 22, 2022: Russia's Industry and Trade Minister Denis Manturov gives a briefing at the House of the Russian government. Dmitry Astakhov/POOL/TASS –осси€. ћосква. ћинистр промышленности и торговли –‘ ƒенис ћантуров во врем€ пресс-подхода в ƒоме правительства –‘. ƒмитрий јстахов/POOL/“ј——
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα ενδιαφέρεται να αυξήσει τους διακανονισμούς σε εθνικά νομίσματα με χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), SCO (Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης) και EAEU (Ευρασιατική Οικονομική Ένωση), δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντένις Μαντούροφ σε ένα φόρουμ τη Δευτέρα.

Πέρυσι, το εμπόριο της Ρωσίας με τα μέλη των EAEU, BRICS και SCO αυξήθηκε έως και 38%, είπε, προσθέτοντας ότι συνολικά αυτές οι ενοποιήσεις αντιπροσωπεύουν το ήμισυ της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο υπερπληθωρισμός και η αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων συναλλάγματος στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και η επιρροή τους στη βιομηχανία και την οικονομία ωθεί το ενδιαφέρον της Ρωσίας να στραφεί προς τα εθνικά νομίσματα στο εμπόριο, σημείωσε ο Μαντούροφ.

«Αυτό που συμβαίνει στην παγκόσμια οικονομία και στον κόσμο σήμερα μας ωθεί στο πως να προσαρμόσουμε τη συνεργασία εφοδιαστικής και παραγωγής, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να αναπτύξουμε τις οικονομίες μας», είπε, προσθέτοντας ότι η στροφή στα εθνικά νομίσματα δίνει τη δυνατότητα στις χώρες «να γίνουν τόσο ανεξάρτητες από πλευράς αμοιβαίων πληρωμών για προμήθειες προϊόντων όσο και αμοιβαίας συνεργασίας στο βαθμό του δυνατού».

Η Ρωσία βλέπει προοπτικές συνεργασίας με το Ουζμπεκιστάν στους τομείς του φαρμακευτικού τομέα, της παραγωγής αυτοκινήτων, της γεωργίας και της κατασκευής μηχανημάτων τροφίμων, καθώς και των λιπασμάτων, είπε ο υπουργός. Η Μόσχα ενδιαφέρεται επίσης να προμηθεύει προϊόντα που κατασκευάζονται από κοινού με το Ουζμπεκιστάν σε εταίρους της χώρας όπως το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες, πρόσθεσε.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα