ΑΘΗΝΑ
17:34
|
27.04.2024
Η Μόσχα παρακολουθεί στενά τα γεγονότα και οι ΗΠΑ «εξετάζουν τα αίτια».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με σχετική προσοχή δείχνουν να αντιδρούν ΗΠΑ και Ρωσία στις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις στην Υπερδνειστερία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε πως η Μόσχα παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στην αποσχισθείσα από την Μολδαβία φιλορωσική περιοχή της Υπερδνειστερίας, προσθέτοντας ότι τα νέα που έρχονται από την περιοχή συνιστούν λόγο «σοβαρής ανησυχίας».

Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα ήθελε να αποφύγει ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Μόσχα θα έπρεπε να επέμβει στην περιοχή της Υπερδνειστερίας.

Από την άλλη, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, δήλωσε πως οι ΗΠΑ «εξετάζουν τα αίτια» των πρόσφατων περιστατικών βίας που σημειώθηκαν στην αποσχισθείσα από την Μολδαβία (και υποστηριζόμενη από την Ρωσία) περιοχή της Υπερδνειστερίας.  «Δεν είμαστε πράγματι βέβαιοι τι σημαίνουν όλα αυτά, αλλά είναι κάτι το οποίο στο οποίο θα εστιάσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εκτακτα μέτρα στη Μολδαβία

Στην Υπερδνειστερία πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τις τοπικές αρχές αρκετές επιθέσεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Αρχικά έγινε στόχος μια στρατιωτική μονάδα, εν συνεχεία εκρήξεις σημειώθηκαν στο αρχηγείο της κρατικής ασφάλειας της Υπερδνειστερίας ενώ δύο εκρήξεις προκάλεσαν ζημιές σε δύο παλιές ραδιοφωνικές κεραίες σοβιετικής εποχής, μέσω των οποίων εκπέμπει ρωσικός σταθμός.

Η Μολδαβή πρόεδρος, Μάγια Σάντου, ανακοίνωσε νωρίτερα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας.Η Σάντου προειδοποίησε ότι τα τελευταία γεγονότα συνιστούν προσπάθεια κλιμάκωσης της έντασης, κατηγορώντας ως υπαίτιες τις «ομάδες που είναι υπέρ του πολέμου» εντός του εδάφους της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα