ΑΘΗΝΑ
15:51
|
26.04.2024
Ο Πούτιν ξεκαθάρισε δύο από τους πιο βασικούς όρους που θεωρεί πως είναι προϋπόθεση για την επιτυχή διαπραγμάτευση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Καμία διαπραγμάτευση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, και επομένως καμία εγγύηση ασφαλείας δεν μπορεί να είναι επιτυχής χωρίς πρώτα μια συμφωνία για την Κριμαία και το Ντονμπάς» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν  μετά τη συνάντησή του στο Κρεμλίνο με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Με αυτή τη φράση ο Πούτιν ξεκαθάρισε δύο από τους πιο βασικούς όρους που θεωρεί πως είναι προϋπόθεση για την επιτυχή κατάληξη μίας διαπραγμάτευσης με την Ουκρανία.

Κατά τα λοιπά ο Ρώσος πρόεδρος επιβεβαίωσε την υποστήριξη της κυβέρνησής του στον ΟΗΕ τονίζοντας πως δεν είναι απλώς ένας «παγκόσμιος οργανισμός» αλλά «μοναδικός στο είδος του».

Πούτιν: «Προβοκάτσια» τα γεγονότα στην Μπούτσα

Αποκάλεσε «προβοκάτσια» τα πτώματα δεκάδων ανθρώπων στην ουκρανική πόλη Μπούτσα τονίζοντας πως εμφανίστηκαν μετά τις διαπραγματεύσεις των αντιπροσωπειών Ρωσίας-Ουκρανίας στην Τουρκίας λέγοντας:

«Μετά τα όσα συμφωνήσαμε στην Τουρκία, η Ρωσία ήρθε αντιμέτωπη με μια προβοκάτσια στην πόλη Μπούτσα. Δεν έχουμε καμία σχέση με όλα αυτά και γνωρίζουμε καλά ποιος έκανε τι στην Μπούτσα». Ανέφερε πως η ουκρανική κυβέρνηση έχει αλλάξει τη θέση της για την επίλυση της κρίσης, τονίζοντας πως έχει θέσει για παράδειγμα «εκτός πλαισίου τα ζητήματα ασφαλείας της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης».

Υπερασπίστηκε την αναγνώριση της λεγόμενης ανεξαρτησίας του Λουγκάνσκ και του Ντονιέτσκ υποστηρίζοντας πως έγινε «για να σταματήσει η γενοκτονία του τοπικού πληθυσμού που οργανώθηκε από το Κίεβο» μετά την άρνηση των ουκρανικών αρχών να συμμορφωθούν με τις συμφωνίες του Μινσκ.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ανέφερε πως τα προβλήματα άρχισαν «μετά το πραξικόπημα του 2014».

Η συνάντηση Γκουτέρες-Λαβρόφ

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ είχε συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ,εκφράζοντας την πεποίθηση πως «όσο νωρίτερα τερματιστεί αυτός ο πόλεμος, τόσο το καλύτερο για τον λαό της Ουκρανίας,για το λαό της Ρωσικής Ομοσπονδίας και για τους άλλους».

Ο Γκουτέρες χαρακτήρισε τη συζήτηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών «πολύ ανοικτή» διαπιστώνοντας ότι για τη σύγκρουση υπάρχουν δύο «διαφορετικές θέσεις», ζητώντας «κατάπαυση του πυρός» το συντομότερο δυνατόν.

 Ο Λαβρόφ από την πλευρά του δήλωσε ότι η Ρωσία «είναι υπέρ μιας λύσης μέσω διαπραγματεύσεων» επαναλαμβάνοντας πως αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία «είναι το αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης επέκτασης του ΝΑΤΟ σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα