ΑΘΗΝΑ
07:01
|
27.04.2024
Η απόφαση του Μασκ να αγοράσει το Τουίτερ προκαλεί τα δηκτικά σχόλια του ανταγωνιστή του στο διάστημα, Τζεφ Μπέζος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Μήπως η κινεζική κυβέρνηση μόλις απέκτησε λίγη επιρροή στην πλατεία της πόλης;» διερωτήθηκε σήμερα ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της ΑΜΑΖΟΝ Τζεφ Μπέζος με ανάρτησή του στο Twitter, προσπαθώντας να αναδείξει τις στενές σχέσεις του πλουσιότερου δισεκατομμυριούχου στον κόσμο, Ίλον Μασκ, με την Κίνα.

O Μπέζος χρησιμοποίησε σκόπιμα την φράση «πλατεία της πόλης» με την οποία ο Μασκ παρομοιάζει συχνά το Τουίτερ ώστε να μην αφήσει καμία αμφιβολία για τον απώτερο στόχο της ανάρτησής του.

«Η απάντησή μου είναι ότι, μάλλον όχι», συνέχισε ο Μπέζος, σημειώνοντας ότι ενδεχομένως η εξαγορά να δημιουργήσει πιθανές επιπλοκές για την Tesla στην Κίνα, όπου η πρόσβαση στο Twitter όπως και σε άλλα δυτικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έχει απαγορευτεί.

Αφορμή για την αιχμηρή ανάρτηση του Μπέζος στο Τουίτερ είναι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ίλον Μασκ στην Κίνα, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ένα εργοστάσιο παραγωγής στη Σανγκάη (από το 2018) και η τροφοδοσία των εταιριών υψηλής τεχνολογίας που διαθέτει με πρώτες ύλες από σινικές επιχειρήσεις.

Ωστόσο τα κίνητρα του Μπέζος για το δηκτικό σχόλιο του έναντι του Μασκ δεν είναι γενικά και αόριστα οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του ιδιοκτήτη της Tesla στην Κίνα αλλά οι δραστηριότητές τού στο διάστημα μέσω της εταιρίας SpaceX, η οποία και είναι ο βασικός ανταγωνιστής της δικής του διαστημικής εταιρίας, Blue Origin.

Αυτό ακριβώς έδωσε τροφή για διάφορα σχόλια στο Τουίτερ σε βάρος του Μπέζος που επιχείρησε να το παίξει τιμητής της πολιτικής των ΗΠΑ για μείωση των εξαρτήσεων σε πρώτες ύλες από την Κίνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα