ΑΘΗΝΑ
16:04
|
18.05.2024
Τα τουρκικά στρατεύματα εντείνουν τις επιχειρήσεις στο έδαφος του βορείου Ιράκ κατά των μαχητών του ΡΚΚ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε βάθος τουλάχιστον 60 χλμ εντός του εδάφους του αυτόνομου Κουρδιστάν στο Βόρειο Ιράκ σχεδιάζουν να προχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα που συμμετέχουν στην επιχείρηση εισβολής «Operation Claw-Lock» με πρόσχημα τη δίωξη μαχητών του ΡΚΚ.

Σε ανακοίνωση του τουρκικού στρατού που επικαλείται ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ αναφέρεται πως το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει κλιμάκωση των επιχειρήσεων σε βάθος δεκάδων χιλιομέτρων ώστε «να καταστραφεί η τρομοκρατική οργάνωση στην πηγή της» και να ισοπεδωθεί το στρατηγείο του ΡΚΚ στο Όρος Καντίλ στο βόρειο Ιράκ.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 17 Απριλίου, δύο μέρες μετά τη συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κούρδο πρωθυπουργό Μασρούρ Μπαρζανί στην Άγκυρα στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν την εξαπόλυση της νέας τουρκικής εισβολής στο ιρακινό έδαφος.

Πηγές της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ αναφέρουν πως υπάρχει αυτή την περίοδο στενή συνεργασία ανάμεσα σε δυνάμεις της κυβέρνησης Μπαρζανί με τον τουρκικό στρατό προκειμένου να κλείσουν οι πιθανές δίοδοι διαφυγής των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ.

Την Δευτέρα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χολουσί Ακάρ είχε υποστηρίξει πως ο τουρκικός στρατός «καθάρισε» το μεγαλύτερο μέρος της  περιοχής από τους μαχητές του ΡΚΚ, αναφέροντας πως στη διάρκεια σχετικών επιχειρήσεων εξολοθρεύτηκαν 56 Κούρδοι μαχητές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα