ΑΘΗΝΑ
06:31
|
21.09.2024
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα αρνήθηκε να συμμετέχει στην αντιπροσωπεία του Βούλγαρου πρωθυπουργού που επισκέπτεται σήμερα την Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (BSP), μέλος του κυβερνώντος συνασπισμού που αντιτίθεται σθεναρά στις προτάσεις να προμηθεύσει η Βουλγαρία όπλα στην Ουκρανία, αρνήθηκε να συμμετάσχει στο προγραμματισμένο για σήμερα ταξίδι του πρωθυπουργού Κίριλ Πέτκοφ στο Κίεβο.

Δύο από τους εταίρους στον κυβερνητικό συνασπισμό –η «Δημοκρατική Βουλγαρία» και το κόμμα ITN– είναι υπέρ της παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία από τη Βουλγαρία, ενώ το κόμμα «Συνεχίζουμε την Αλλαγή» του Βούλγαρου πρωθυπουργού έχει προτείνει την παροχή τεχνικής αλλά όχι στρατιωτικής βοήθειας, αν και ο ίδιος ο Πετκόφ έχει ταχθεί προσωπικά υπέρ της παροχής στρατιωτικής βοήθειας.

Σε δήλωση που εξέδωσε, χθες Τρίτη, το BSP αναφέρει ότι το εκτελεστικό γραφείο του κόμματος αποφάσισε να μην στείλει εκπρόσωπο του κόμματος για να συμμετάσχει στην αντιπροσωπεία του Πέτκοφ στο Κίεβο.

 «Το BSP επαναλαμβάνει την υποστήριξή του για την αποστολή βοήθειας στην Ουκρανία – ανθρωπιστική, προστατευτικό εξοπλισμό, τρόφιμα, φάρμακα και ιατρικές προμήθειες, για την αποκατάσταση της μη στρατιωτικής υποδομής και ούτω καθεξής, χωρίς στρατιωτική βοήθεια όπως πυρομαχικά και φονικά όπλα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αναμένουμε ότι η απόφαση για την πλήρη υποστήριξη της Ουκρανίας θα ληφθεί στη Σόφια, μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ των εταίρων του συνασπισμού, κλείνοντας έτσι το θέμα, ώστε η κυβέρνηση να επικεντρωθεί σε άλλα ζητήματα όπως ο πληθωρισμός, το εισόδημα, η οικονομική ανάπτυξη και η κοινωνική πολιτική», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Νμίτρο Κουλέμπα, πραγματοποίησε πολυήμερη επίσκεψη στη Σόφια, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Βαλκανικής χώρας με όπλα, αλλά η επίσκεψή του έληξε άδοξα, με τις πολιτικές διαμάχες για το θέμα να συνεχίζονται στη Βουλγαρία, τουλάχιστον έως τις 4 Μαΐου, όταν και θα τεθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη του Κοινοβουλίου.

Πηγή: The Sofia Globe

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα