ΑΘΗΝΑ
13:10
|
23.04.2024
Οι ενέργειες αυτές, πέρα από παράνομες και προκλητικές, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ στον Τούρκο πρέσβη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι νέες προκλητικές υπερπτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών σήμερα στον ελληνικό εναέριο χώρο προκάλεσαν διάβημα διαμαρτυρίας του υπουργείου Εξωτερικών προς τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Μπουράκ Οζουγκέργκιν.

«Οι ενέργειες αυτές, πέρα από παράνομες και προκλητικές, βάζουν σε κίνδυνο την διεθνή εναέρια κυκλοφορία, αντιβαίνουν πλήρως την αρχή σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο κρατών και υπονομεύουν τις προσπάθειες εμπέδωσης κλίματος εμπιστοσύνης» τόνισε σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης υπογράμμισε στον Τούρκο πρέσβη ότι οι ενέργειες αυτές «αποτελούν παραβίαση ελληνικής κυριαρχίας, συνιστούν απαράδεκτη πρόκληση και είναι αντίθετες με θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου».

Επισήμανε επίσης πως  «οι ενέργειες αυτές, πέρα από παράνομες και προκλητικές, βάζουν σε κίνδυνο την διεθνή εναέρια κυκλοφορία, αντιβαίνουν πλήρως την αρχή σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο κρατών και υπονομεύουν τις προσπάθειες εμπέδωσης κλίματος εμπιστοσύνης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή πολιτικών στη Λαμπαδηδρομία: Παραβίαση θεμελιωδών αρχών

Η ψευδαίσθηση των ΗΠΑ και το πλάνο του Ισραήλ για ρατσιστικό εβραϊκό κράτος

Γιγάντια αεροπορική άσκηση ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Κλείνουν το ιστορικό Μουσείο Λένιν στη Φινλανδία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα