ΑΘΗΝΑ
09:39
|
25.04.2024
Ο Πούτιν προειδοποίησε χώρες που θα επιχειρήσουν «να παρέμβουν» στην Ουκρανία, ενώ λίγη ώρα μετά ανακοινώθηκε η απέλαση Ιαπώνων διπλωματών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυστηρή προειδοποίηση σε χώρες που θα επιχειρήσουν «να παρέμβουν» στην Ουκρανία απηύθυνε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποιώντας τες πως θα βρεθούν αντιμέτωπες με «μια γρήγορη απάντηση από τη Ρωσία».

Μιλώντας σε βουλευτές στην Αγία Πετρούπολη, ξεκαθάρισε πως οι σχετικές αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσει η Μόσχα σε μια τέτοια κατάσταση έχουν ήδη ληφθεί. Κατήγγειλε τη Δύση πως επιδιώκει τον διαμελισμό της Ρωσίας «σε διάφορα κομμάτια» και την κατηγόρησε ξανά ότι ωθεί την Ουκρανία σε σύγκρουση με τη Ρωσία.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις που επέβαλλε η Δύση, είπε ότι το ρούβλι, το τραπεζικό σύστημα, ο τομέας των μεταφορών και η οικονομία της Ρωσίας στο σύνολό τους έχουν αντέξει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας και υποσχέθηκε απάντηση στις προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας.

Ωστόσο το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο χτες έγγραφο από το ρωσικό υπουργείο Οικονομίας μετέδωσε πως η πρόβλεψη για το ρωσικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν είναι πως θα συρρικνωθεί κατά 8,8% το 2022.

Απέλαση Ιαπώνων διπλωματών από τη Μόσχα ως τις 10 Μάη

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι απελαύνει οκτώ Ιάπωνες διπλωμάτες σε μια κίνηση αντιποίνων, καθώς επέκρινε την Ιαπωνία ότι πήρε «ανοιχτά εχθρική αντιρωσική πορεία».

Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο ανακοίνωσε ότι κάλεσε εκπρόσωπο της ιαπωνικής πρεσβείας στη Μόσχα και του ανακοίνωσε ότι οκτώ διπλωμάτες πρέπει να φύγουν από τη Ρωσία έως τις 10 Μαΐου.

Το Τόκιο απέλασε οκτώ Ρώσους διπλωμάτες νωρίτερα αυτό τον μήνα σε μια σπάνια κίνηση στην οποία όπως είπε προέβη λόγω των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Μετά τις Ευρωεκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα