ΑΘΗΝΑ
22:40
|
02.10.2024
Η βρετανική εφημερίδα ανακαλύπτει μεταξύ άλλων τις ομορφιές της Αστυπάλαιας, την αυθεντικότητα της Κύθνου και την μαγευτική Γιάλοβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπορεί να δημοσιεύτηκε πριν μερικές βδομάδες, ωστόσο, το τελευταίο τουριστικό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν για την «κρυμμένη Ελλάδα» σε σχέση με τους εγχώριους λιγότερο δημοφιλείς ή γνωστούς τουριστικούς προορισμούς εξελίσσεται σε «ύμνο» για τις ομορφιές μικρών νησιών όπως η Αστυπάλαια και η Αλόννησος πλέκοντας το εγκώμιο της «άλλης Ελλάδας» που αποφεύγει τα συχνά φώτα της δημοσιότητας.

Το ρεπορτάζ καλεί τους εκατομμύρια αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας να ανακαλύψουν νέα μέρη, μακριά από τα τετριμμένα.

«Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Ελλάδα οδεύει σε μία σεζόν με ανοδικές επιδόσεις που ενδεχόμενα να φτάσουν μέχρι και το 80% ή 90% των αφίξεων του 2019», αναφέρεται στο αφιέρωμα για νησιά όπως η Αστυπάλαια και η Αλόννησος να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση..

Στην Αλόννησο εντυπωσιάζει το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου, το υποβρύχιο μουσείο και η δυνατότητα για «βουτιές» στο αρχαίο ναυάγιο με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας.

Τον κατάλογο συμπληρώνουν τα Ιωάννινα με τις μοναδικές διαδρομές στη φύση και ο Άθως με τα επιβλητικά μοναστήρια και τα κρυστάλλινα νερά.

Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται οι δηλώσεις δημάρχων νησιών και μικρών αλλά γραφικών τουριστικών προορισμών με την επισήμανση πως σε αρκετά από αυτά τα λιγότερο γνωστά στους ξένους τουρίστες μέρη παντρεύονται δραστηριότητες και χαλάρωση υπό την εγγύηση της ζεστής φιλοξενίας και της πλούσιας γαστρονομίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατέρρευσαν συστήματα της Bank of America

Το δρόμο της λιτότητας ανοίγει, ξανά, για τους Γάλλους ο Μισέλ Μπαρνιέ

Βόλος: Συνελήφθη ο 31χρονος που σκότωνε αδέσποτα ζώα

Ικανοποίηση ΕΣΗΕΑ για δικαίωση φωτορεπόρτερ από βίαιη επίθεση αστυνομικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα