ΑΘΗΝΑ
03:57
|
04.05.2024
Ο αγώνας, ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται την Πρωτομαγιά. Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε αρκετά σημεία της Αττικής Οδού και ορισμένους δήμους της Αθήνας θα βρουν μπροστά τους σήμερ οι οδηγοί λόγω αναβίωσης του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας έπειτα από 10 χρόνια.

Ο αγώνας, που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται την Πρωτομαγιά, έχει ενταχθεί αναβαθμισμένος στο πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) με τη συμμετοχή 147 αστέρων του αθλήματος από 19 επαγγελματικές και 2 εθνικές ομάδες. Πρόκειται για μία παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση που επιστρέφει στην Ελλάδα, με στόχο να αναδείξει το απαιτητικό άθλημα της ποδηλασίας και να προβάλει τις ομορφιές της χώρας.

Παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη θα έχει ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας  | AgrinioNews

Οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν σε οδούς των Δήμων Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Αχαρνών και Φυλής.

Ειδικότερα θα πραγματοποιηθεί σταδιακή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από τις 11:30 έως το τέλος του αγώνα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

  • Της Λ. Φυλής στο τμήμα της από την έξοδο -6- της Αττικής Οδού μέχρι το ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών.
  • Της ΕΟ Φυλής- Δερβενοχωρίων, από το ύψος της ΙΜ Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών, μέχρι τα όρια με τη ΔΑ Βοιωτίας.Κατά την παραπάνω διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην προέκταση της οδού Προμηθέως.
  • Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων επί της Λ. Φυλής, καθ’ όλο το μήκος της, από τις 12:00 έως την ολοκλήρωση του αγώνα.
ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας - Η Ελλάδα ξανά στο επίκεντρο της  διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας

Σταδιακή και ολιγόλεπτη επιβράδυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων θα γίνει επίσης στο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού από το ύψος της εισόδου (-12- Λ. Πεντέλης) έως την έξοδο (-6- Λ. Φυλής), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, από τις 12:00΄ (εκκίνηση αθλητών από Ο.Α.Κ.Α) έως τις 12:30΄ (έξοδος αθλητών προς Λ. Φυλής).

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας στο site της διοργάνωσης www.hellas-tour.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποθεώθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο

Τούρκος αθλητής απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επειδή ύψωσε παλαιστινιακή σημαία

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα