ΑΘΗΝΑ
18:48
|
11.07.2026
Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν επίσης ανθρωπιστικές πλευρές των εξελίξεων «σε Ουκρανία και Ντονμπάς».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα σήμερα οι πρόεδροι Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με πρωτοβουλία του Κρεμλίνου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Ρώσου προέδρου εκφράζεται «η ευγνωμοσύνη» του Βλαντίμιρ Πούτιν στον Τούρκο ομόλογό του «για την βοήθειά του στην ανταλλαγή του Ρώσου πολίτη Κονσταντίν Γιαροσένκο με τον Αμερικανό πολίτη Τρέβορ Ριντ στο αεροδρόμιο της Άγκυρας».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως οι δύο πρόεδροι συζήτησαν ανθρωπιστικές πλευρές των εξελίξεων «σε Ουκρανία και Ντονμπάς» συνυπολογίζοντας τα αποτελέσματα των συνομιλιών του Γενικού Γραμματέα τοΥ ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στη Μόσχα.

Στον επίλογο του κειμένου καταγράφεται η συμφωνία των δύο ηγετών να συνεχίσουν τις περαιτέρω επαφές.

Σε ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, αναφέρεται πως ο Ερντογάν δήλωσε «έτοιμος να πάρει πρωτοβουλία για να τερματιστεί ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και να χρησιμεύσει ως μεσολαβητής στον δρόμο της ειρήνης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα