ΑΘΗΝΑ
01:42
|
02.05.2024
Την παροιμία «Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι» θυμίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παροιμία «Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι» θυμίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο όχι μόνο δεν δέχεται το μπαράζ των προκλητικών παραβιάσεων και των υπερπτήσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά F-16, αλλά κατηγορεί την Αθήνα για… «παραβίαση» του τουρκικού εναέριου χώρου κοντά στα μικρασιατικά παράλια μεταξύ 26ης και 28ης Απρίλη.

Ερωτηθείς για τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Τανζού Μπιλγκίτς υποστήριξε σε γραπτή ανακοίνωσή του ότι «οι δηλώσεις του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τα γεγονότα μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων των δύο χωρών στο Αιγαίο στις 27 Απριλίου 2022 δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια». Και συνέχισε δίχως δισταγμό λέγοντας τα ακόλουθα:

«Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε προκλητικές πτήσεις κοντά στις ακτές της χώρας μας μεταξύ 26-28 Απριλίου 2022, παραβιάζοντας επανειλημμένα τον εναέριο χώρο της χώρας μας σε Ντιντίμ, Ντάτσα και Νταλαμάν. Η Πολεμική μας Αεροπορία απάντησε σε αυτές τις προκλητικές πτήσεις και παραβιάσεις σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής».

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι «ενώ η Ελλάδα είναι η πλευρά που ξεκίνησε και κλιμάκωσε την ένταση, το να κατηγορεί τη χώρα μας με αβάσιμους ισχυρισμούς είναι ασυμβίβαστο με την πρόσφατη θετική ατζέντα και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών».

«Αναμένουμε από την ελληνική πλευρά να βάλει τέλος στις προκλητικές ενέργειες και ρητορική της και να υποστηρίξει ειλικρινά τη διαδικασία Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που ξεκίνησε τόσο διμερώς όσο και εντός του ΝΑΤΟ, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά. Δεν υπάρχει αλλαγή στη στάση της Τουρκίας για την επίλυση όλων των προβλημάτων του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένου του πλάτους του εναέριου χώρου της, στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς διαλόγου με την Ελλάδα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα