ΑΘΗΝΑ
22:47
|
30.04.2024
«Έχουμε ξεκινήσει πριν ακόμη ξεκινήσει ο πόλεμος και ξέρουμε τι πρέπει να πράξουμε» τόνισε ο Γερμανός Καγκελάριος στο Τόκιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο ανάσχεσης της ροής ρωσικού φυσικού αερίου η Γερμανία παρά τη μεγάλη ενεργειακή εξάρτηση της χώρας από τη ρωσική εταιρία φυσικού αερίου Gazprom. Αυτό φάνηκε σήμερα από τις ξεκάθαρες δηλώσεις που έκανε ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς από το Τόκιο, όπου συνάντησε τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα.

Παραδέχθηκε πως έχουν ξεκινήσει στη Γερμανία οι προετοιμασίες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο τονίζοντας πως πλέον «μόνο εικασίες μπορεί να κάνει κανείς σχετικά με το τι θα αποφασίσει να κάνει το Κρεμλίνο». Και πρόσθεσε:

«Ο καθένας πρέπει να προετοιμαστεί γι’ αυτό και, όπως είπα, έχουμε ξεκινήσει πριν ακόμη ξεκινήσει ο πόλεμος και ξέρουμε τι πρέπει να πράξουμε».

O Κισίντα από την πλευρά του στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό καγκελάριο τόνισε ότι δεν μπορεί να δεχθεί «καμία κίνηση πουθενά στον κόσμο» για αλλαγή του υπάρχοντος διεθνούς στάτους κβο «διά της βίας». Διαβεβαίωσε ακόμη πως η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία και να αυξάνει τις κυρώσεις έναντι της Ρωσίας μέσω της συνεργασίας με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα