ΑΘΗΝΑ
20:25
|
19.04.2024
Μεγάλα πλήθη πιστών αναμένεται να συρρεύσουν στο ιερό τέμενος την επόμενη Παρασκευή που τελειώνει το Ραμαζάνι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 42 τραυματίες άφησε πίσω της η νέα επίθεση σήμερα ισραηλινών δυνάμεων, με λαστιχένιες σφαίρες και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, εναντίον παλαιστίνιων που προσέρχονταν να προσευχηθούν στο τέμενος Al-Aqsa, έναν χώρο που θεωρείται ιερός για  Μουσουλμάνους και Εβραίους.

Από τους 42 τραυματίες οι 22 διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ, αλλά «κανείς δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση», διευκρίνισε η Ερυθρά Ημισέληνος.

Οι ταραχές ξέσπασαν την ώρα που οι μουσουλμάνοι γιορτάζουν την τελευταία Παρασκευή του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, το οποίο ολοκληρώνεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η ισραηλινή αστυνομία ισχυρίστηκε ότι επενέβη όταν εκατοντάδες νεαροί άρχισαν να πετούν πέτρες και φωτοβολίδες προς διάφορες κατευθύνσεις, προς το Δυτικό, όπου συγκεντρώνονται Εβραίοι προσκυνητές.

Στη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 250 Παλαιστίνιοι, κατά τη διάρκεια των σχεδόν καθημερινών επιθέσεων γύρω από την Πλατεία Τεμενών.

Ωστόσο, η βία είχε υποχωρήσει αυτή την εβδομάδα μετά το τέλος του Πάσχα και αφότου το Ισραήλ διέκοψε τις επισκέψεις Εβραίων στον επιχρυσωμένο Θόλο του Βράχου του 7ου αιώνα και το τέμενος Αλ Ακσά του 8ου αιώνα.

Το Ραμαζάνι τελειώνει την επόμενη εβδομάδα και η τελευταία Παρασκευή του μήνα της νηστείας των μουσουλμάνων συνήθως σημαίνει συγκέντρωση ιδιαίτερα μεγάλου πλήθους πιστών στο Τέμενος.

Mε πληροφορίες από Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα