ΑΘΗΝΑ
10:19
|
26.04.2024
Ο πρώην αστέρας του τένις καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Λονδίνου σε 2,5 χρόνια φυλακή για φοροδιαφυγή και απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων μετά το τελευταίο διαζύγιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποινή κάθειρξης 2,5 ετών επιβλήθηκε σήμερα στον 54χρονο Γερμανό πρώην επαγγελματία τενίστα (τρεις φορές πρωταθλητή στο Γουίμπλετον) Μπόρις Μπέκερ για φοροδιαφυγή και καθυστέρηση στην πληρωμή χρεών άνω των 2,5 εκατομμυρίων στερλινών από δικαστήριο του Γουεστμίνστερ της Βρετανίας.

Wimbledon 1994

Ο Μπέκερ καταδικάστηκε για τέσσερις κατηγορίες βάσει της βρετανικής νομοθεσίας περί αφερεγγυότητας. Αποδείχθηκε πως μετέφερε 350.000 λίρες σε λογαριασμούς τρίτων, απέκρυψε ένα ακίνητο στη Γερμανία και παρέλειψε να δηλώσει 75.000 μετοχές σε εταιρεία πληροφορικής και ένα δάνειο 700.000 λιρών.

Η αρχή του τέλους της οικονομικής ευχέρειας του επιφανούς πρωταθλητή επήλθε μετά το τελευταίο δαπανηρό διαζύγιό του, την επιδίκαση διατροφής και επιδόματος παιδιών αλλά και στην αδυναμία του να συνεχίσει και την πολυτελή στην οποία είχε συνηθίσει χωρίς πλέον να διαθέτει την οικονομική επιφάνεια που διέθετε στο παρελθόν.

Ο Μπέκερ, που δήλωσε χρεοκοπία τον Ιούνιο του 2017, αντιμετώπισε εννέα κατηγορίες στη βάση του νόμου περί αφερεγγυότητας για την  περίοδο Μάιος-Οκτώβριος του 2017, για μη παράδοση τροπαίων και βραβείων και επτά για απόκρυψη περιουσίας αξίας άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα