ΑΘΗΝΑ
19:48
|
23.06.2024
Συνεχίζουν  τον απεργιακό τους αγώνα οι εργαζόμενοι στην COSCO.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένταση προκλήθηκε, νωρίτερα σήμερα, με την εμφάνιση ΜΑΤ και λιμενικού στο λιμάνι του Πειραιά, όπου συνεχίζεται η απεργία από την Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου «οι προσπάθειες της εργοδοσίας και της κυβέρνησης να τρομοκρατήσουν και να τραμπουκίσουν τους εργαζόμενους έχουν πέσει στο κενό. Η συμμετοχή στην απεργία είναι μαζική και καθολική. Οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά γύρισαν την πλάτη τους στα τερτίπια της εργοδοσίας και της κυβέρνησής. Να δοθεί λύση στα προβλήματα μας εδώ και τώρα. Όλοι στην απεργία! Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί»,

«Αυτή τη στιγμή 4 πούλμαν μαζί με διμοιρία ματ […] βρίσκονται στο Χαϊδάρι με σκοπό να προχωρήσουν σε οργανωμένη απεργοσπασία. Με τους γνωστούς τραμπουκισμούς, τα γνωστά ψέμματά τους και τις γνωστές απειλές τους προσπαθούν να διασπάσουν τους εργαζομένους. Δεν θα τους περάσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία με εκβιασμούς και απειλές συγκέντρωσε 65 εργαζόμενους στο Χαϊδάρι και τους επιβίβασε σε τέσσερα πούλμαν, τα οποία υπό την προστασία μεγάλων αστυνομικών δυνάμεων μεταφέρθηκαν στο λιμάνι. Εκεί ΜΑΤ, και ειδικές δυνάμεις της Μονάδας υποβρύχιων αποστολών του Λιμενικού, περικύκλωσαν τους απεργούς προκειμένου να περάσουν τα πούλμαν.

«Δεν τα βάζουμε μαζί τους» τόνισε ο ο πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ Μάρκος Μπεκρής μιλώντας στους συγκεντρωμένους ,«Δεν βάζουμε απέναντί μας κανένα συνάδελφο, κανέναν εργάτη, κανέναν αδελφό μας. Είναι παλικάρια οι περισσότεροι από αυτούς. Έχουμε δουλέψει μαζί τους και τους ξέρουμε. Όταν θα τελειώσει η βάρδια τους το βράδυ, θα τους χειροκροτήσουμε και ξέρω ότι θα μείνουν μαζί μας επεσήμανε.»

«Θα απαντήσουμε όλοι μαζί μια γροθιά» τόνισε και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους αύριο, μετά τη συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, σε Αθήνα, Πειραιά, Λαύριο και Ελευσίνα να πάνε στην COSCO.

Στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για να καθορίσουν τα παραπέρα αγωνιστικά τους βήματα.

Απαιτούν: 

  • Μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι. Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου. Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω του δουλεμπορικού που έχει στηθεί με ευθύνη της COSCO, DPORT και Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (ΟΦΕ) να ενταχθούν στην παρούσα ΣΣΕ. Να σταματήσει η ομηρία εκατοντάδων εργαζομένων που στο σύνολό τους είναι περίπου 900 άτομα.
  • Να αποτυπωθούν μέσω της παρούσας ΣΣΕ και να καταβληθούν όλες οι νόμιμες προσαυξήσεις για νυχτερινή εργασία, για εργασία τα Σαββατοκύριακα και αργίες.
  • Να εφαρμοστεί η ένταξη των λιμενεργατών στα ΒΑΕ, που καταχρηστικά δεν εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία.

Με πληροφορίες από 902.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από την «trash-tv», στην «trash-ζωή»

Ρωσία: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε συναγωγή στην πόλη Ντέρμπεντ

Τρεις νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες από ουκρανική επίθεση με πυραύλους σε παραλία της Σεβαστούπολης

Κοινή επιδρομή των Χούθι με ιρακινή πολιτοφυλακή σε ισραηλινά πλοία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα