ΑΘΗΝΑ
23:19
|
22.09.2024
Δύο κορυφαία στελέχη της μεγαλύτερης επιχειρηματικής ένωσης της Νικαράγουας καταδικάστηκαν για «υπονόμευση της εθνικής ακεραιότητας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο κορυφαία στελέχη της μεγαλύτερης επιχειρηματικής ένωσης της Νικαράγουας καταδικάστηκαν για «υπονόμευση της εθνικής ακεραιότητας», στην τελευταία από μια σειρά δικαστικών ενεργειών κατά πολιτικών αντιπάλων του προέδρου Ντάνιελ Ορτέγκα.

Περισσότεροι από 40 από τους αντιπάλους του Ορτέγκα έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα όπως προδοσία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι οποίες του κέρδισαν εύκολα για τέταρτη συνεχή θητεία.

Οι καταδίκες της Παρασκευής του Μάικλ Χίλι, προέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου Ιδιωτικών Επιχειρήσεων (COSEP), και του αντιπροέδρου του, Άλβαρο Βάργκας, βαρύνουν τις κατηγορίες που μπορούν να συγκριθούν με προδοσία σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νικαράγουας, ανέφερε ένα όργανο για τα δικαιώματα.

«Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε αυτή τη δικαστική παντομίμα», ανέφερε το όργανο, το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νικαράγουας (CENIDH), σε ανακοίνωσή του ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή τους.

Ο Χίλι αντιμετώπισε ποινή φυλάκισης έως και 13 ετών και ο Βάργκας έως και 9, με την καταδίκη να αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση της Νικαράγουας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο Χίλι και ο Βάργκας, που συνελήφθησαν τον περασμένο Οκτώβριο και κατηγορήθηκαν για «ξέπλυμα χρήματος, περιουσίας και περιουσιακών στοιχείων εις βάρος του κράτους και της κοινωνίας της Νικαράγουας», ήταν επίσης μέλη της αντιπολιτευόμενης ομάδας Civic Alliance.

Η κυβέρνηση του Ορτέγκα απομονώνεται ολοένα και περισσότερο και καταδικάζεται διεθνώς για την καταστολή των αντιπάλων του προέδρου και των επικριτικών μέσων ενημέρωσης στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής στην οποία κυριαρχεί από τότε που επέστρεψε στην εξουσία πριν από 15 χρόνια.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Σύλληψη 10χρονου αγοριού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της Παλαιστίνης

«Λυδία Λίθος» στην ενότητα της Αριστεράς η πρόταση καθαίρεσης του Μακρόν

Κικίλιας: 14.300 στρέμματα δάσους κάηκαν φέτος

Μεξικό: Δεκάδες νεκροί καθώς φατρίες μάχονται για τον έλεγχο του καρτέλ της Σιναλόα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα