ΑΘΗΝΑ
16:37
|
23.04.2024
ΠΑΜΕ: «Να μη δεχτούμε τη ζωή με τα ψίχουλα, να βάλουμε μπροστά τις διεκδικήσεις μας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η μοναδικά σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι ο δρόμος της ταξικής πάλης» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, από την πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

«Αυτή κινεί τον τροχό της Ιστορίας μπροστά ως την πλήρη απελευθέρωση της εργατικής τάξης με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Καλό μήνα, καλή Πρωτομαγιά» πρόσθεσε.

«Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, με αφετηρία τη σημερινή μέρα, να μη δεχτούμε τη ζωή με τα ψίχουλα, να βάλουμε μπροστά τις διεκδικήσεις μας. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να σημάνει ξεσηκωμός για ένα κύμα διεκδικήσεων που θα βάζει στο κέντρο το σύνθημα για αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές στην Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία των παιδιών μας», τόνισε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, μιλώντας στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Παράλληλα ο Γ. Πέρρος κάλεσε τους εργαζόμενους, «να μπουν μπροστά για την οργάνωση ενός τέτοιου διεκδικητικού αγώνα στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. Να γίνει σύνθημα αλλά και στόχος πάλης ο αγώνας για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 825 ευρώ. Να ασκηθεί η μέγιστη πίεση σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους για να αναχαιτιστεί η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα».

«Η Εργατική Πρωτομαγιά φωτίζει τον δρόμο της ταξικής πάλης, τη μοναδική σωστή πλευρά της ιστορίας για τους λαούς, αφού είναι αυτή που κινεί τον τροχό της ιστορίας προς τα μπρος. Εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής στην εργατική τάξη, τον δημιουργό του κοινωνικού πλούτου και πρωτεργάτη της κοινωνικής εξέλιξης, η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα και νέων στόχων που -ειδικά στις σημερινές συνθήκες των πολέμων, των κρίσεων, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης- φωτίζει το δρόμο για τη νέα κοινωνία, τη σοσιαλιστική – κομμουνιστική» αναφέρει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ στο μήνυμά του για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης

ΠΑΣΟΚ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ν.Δ. να πάψει να παριστάνει το θύμα

Κόντρα Μασκ-Αλμπανίζι: «Νομίζει ότι είναι υπεράνω του νόμου»

Νέα Αριστερά για τη φωτιά στη Σούδα: Η κυβέρνηση δεν μαθαίνει από τις αποτυχίες της

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα